13 de set. 2008


No he estat mai a la selva però això deu ser, del que tenim per aquí, el que més s'hi deu semblar. Voltada d'una vegetació exhuberant, el salt d'aigua va omplint la grandiosa gorga d'en Duran.

Per anar-hi, cal que resseguiu el mateix camí que per anar a la gorga de la Plana. Però, una vegada agafat el camí, en comptes de baixar cap el riu, cal que travesseu un petit corrent d'aigua que us quedarà a mà dreta. Es tracta del sobreeixidor d'aigua del molí. Passat aquest corrent d'aigua, que un salt potser us estalviarà mullar-vos els peus però no us ho puc assegurar, passareu un petit pont. Just a uns 50 metres us apareixerà, grandiosa, aquesta gorga que de ben segur us deixarà sense alè.

Segons en vàren comentar, i després vaig comprovar a la web de l'Institut Cartogràfic, la gorga de la pedrera d'en Biel pertany al municipi de Sant Feliu de Pallerols (a Sant Feliu la coneixem com a gorga del Duran). Es veu que la casa d'en Duran pertany a les Planes però no aquest troç de riu. Tot i així, donat que l'accés més fàcil és a partir del poble de les Planes, el continuo deixant com a gorga de les Planes. Espero que els de Sant Feliu em perdonin.

9 comentaris:

  1. Hola! Cada dia miro aviam quan fas l'escrit sobre les gorgues de Sales de Llierca... M'encanta banyar-me allà!

    ResponElimina
  2. molt bonic el paisatge, esplèndides les fotos, recordo quan hi vaig seure a prop, una tarda de primavera.
    salutacions - maria

    ResponElimina
  3. Boníssimes les fotus i les indicacions.
    Ahir vam estar a la Gorga de Cogolls i avui a la de La plana, però amb la indicació de la gorga d'en Duran.
    Aquesta la d'en Duran no l'hem pogut trobar.
    Anant en direcció contrària a l'aigua del riu, un cop que passes després de l'hort, trobes la de la Plana, la d'en Duran que està baixant en la direcció del riu?
    Gràcies per tot

    ResponElimina
  4. Carles, La gorga d'en Duran es troba, una vegada arribes a la de la Plana, remuntant el riu, aigües amunt. A veure si hi ha sort.

    ResponElimina
  5. Hola Ramon,
    Fa uns dies vaig publicar en el meu bloc un reportatge sobre Les Planes alternant-hi l'aigua, saltants i gorgs, amb el modernisme.
    D'aquest gorg no en tenia notícies i en una primera cerca d'informació a l'oficina de turisme no me'n van parlar.
    Una vegada publicat, una companya me'n va parlar, estranyada de que no n'hagués fet esment.
    Avui hi he tornat per a fer quatre fotografies i incloure-ho al bloc. He quedat sorprès de la magnitud i bellesa d'aquest indret.
    En parlar-ho amb l'Ajuntament, m'han dit, i m'han mostrat informació escrita que del gorg de la Plana se'n diu també d'en Duran i que aquest, és conegut com de la Pedrera d'en Biel. Sense cam ànim de pol·lèmica te n'informo.
    Felicitats per la bona feina donant a conèixer els gorgs de la comarca.
    Salut.

    ResponElimina
  6. Hola, gràcies pels comentaris. El nom de la gorga per a mi és un misteri. No és la primera vegada que sento a parlar d'auqesta gorga amb el nom de la pedrera d'en Biel. I tampoc és la primera vegada que sento a dir que el gorg de la Plana també es diu gorg del Duran. No puc assegurar quin és el nom correcte ja que tan la Plana com la casa del Duran cauen allà mateix.

    La grossa sempre l'he coneguda com la del Duran. Potser serà que sóc de Sant Feliu i no de les Planes, i per això no faig servir el nom de la Pedrera d'en Biel.

    En qualsevol cas, és una cosa per investigar.

    Bona nit i gràcies pel comentari.

    ResponElimina
  7. A les Planes sempre n'hem dit "La pedrera d'en Biel."

    ResponElimina
  8. Sí, ja ho sé. No se si en aquesta o en una altra ho dic. En qualsevol cas, donat que l'accésprincipal és per LesPlanes, quan pugui canviaré el nom principal per Pedrera d'en Biel i deixaré el del Duran (que és com la coneixem els de Sant Feliu) com a secundari.

    ResponElimina

Llista de blocs