25 de maig 2013


Excursió molt curta al salt del molí de Can Batlle de Santa Pau.

Des del 2011 que no m'hi havia acostat a peu. En bici, hi havia passat diverses vegades, però el salt només el veus des del pont, mig amagat entre els arbres.

Per tan, he agafat el cotxe per seguir el camí de sempre. Passat Santa Pau, quasi arribats al Sallent, un trencant a l'esquerra on deixar el cotxe i continuar a peu per una pista de terra. Però la sorpresa ja ha vingut quan, al final de la recta del càping, he vist un cartell que indicava el camí. No n'he fet cas i he anat al trencant que coneixia. A l'arribar, un rètol deixava ben clar que no es podia aparcar i que la pista era particular. He girat i m'he dirigit al primer punt. Cal respectar la propietat privada.

Allà, carretera ja coneguda per haver-la transitat en bici, he deixat el cotxe. És una d'aquestes pistes de la zona volcànica reservada només a vianants, ciclistes i veïns. Rètol de 850 metres que m'ha semblat poc. Després m'he adonat de la diferent percepció de distàncies que tens quan vas a peu o en bici, i en baixada.

Al cap de 10 minuts de caminar sobre asfalt, he agafat el trencant que ha aparegut a la dreta. És el tros que, quan ets un cicliste una mica poruc, poses més d'una vegada el peu a terra. Tota ella és sobre roques de basalt. Suposo que en algun temps devia estar més cuidada per poder-hi transitar, però no ara. Però això no li treu que sigui d'una gran bellesa.

Només 5 minuts més tard he arribat al pont sobre la gorga. Un camí en forta baixada, que hi ha fet uns escalons, permet baixar de forma bastant cómode al peu del salt.

Com a tot arreu en aquests dies, d'aigua no en faltava.




14 comentaris:

  1. Carai com llueix ara aquest salt Ramon, m'agraden les "fonts" de dalt en forma de rajolí...em fas venir ganes d'anar-hi ;-)

    ResponElimina
  2. Ramon, aixo sembla el paradis, ho has plasmat magnific, ja tinc ganes d'anar-hi, gracies per la troballa i una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep. Aquests dies, amb tanta aigua, qualsevol lloc sembla el paradís. Estaré atent a la teva entrada.

      Elimina
  3. Sembla una pel·lícula d'aquelles del Vietnam... aigua abundant i vegetació densa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí. D'aigua no en falta. I de vegetació ... tampoc. Encara que ja m'agradaria haver-hi trobat alguna vietnamita que donés un toc de color :))

      Elimina
  4. Hostra si esta preciosa quina cuantitat de aigua tindre que arribar-me a un comentari sobre la prohibició del cami fa temps i vaig anar i vag preguntar a la sellent un home del poble me va dir que no es que sigui prohibit el que pasa es que al estiu molta gent va a banyarse y deixen el cotxe al mitx del cami per aixo posen el lletrero i la barrera esta aixecada nomes es te que tenir cura de no barrar el pas i no diuen res encara que es una pasajadeta curta que sempre va be

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto. Millor que fer servir el camí que indicava, és anar-hi des del Sallent o des de Santa Pau seguint el GR-2. Tal com dius, a l'estiu hi ha massa gent per a tot, i cal respectaer a les persones que viuen pels voltants usant els camins públics.

      Elimina
  5. Guapa, guapa, guapa! Me l'apunto i aquest propera setmana, si puc, m'escapo. Ets un artista! Petonàs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anna, a tu que t'agrada caminar, et recomano anar a Sallent i fer el recorregut pel GR-2. Bona nit.

      Elimina
  6. Jo fa temps que hi vaig anar i vaig deixa el cotxe a la carretera abans d'entrar a Sallent, ara estic confosa amb la propietat privada que dius !!! Molt maco aquet lloc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ma Angels, la pista que sempre havia fet servir era la que portava a la casa d,en Batlle. Ara, degut a la gran quantitat de visitants, que aparquen a on els sembla, s'han vist obligats a posar tanques als camps i indicar que ell camí és privat. De fet, si hi ha un camí públic alternatiu, que a més és un GR, millor agafar aquesta opció.

      Elimina
  7. Aquest cap de setmana hem estat a Santa Pau i hem trobat el Salt de Can Batlle, gràcies Ramon per les teves explicacions que ens ha permès trobar el salt i passar un matí molt agradable fent fotos per aquests indrets tan bonics.
    Deixo l'enllaç d'una de les fotografies: http://500px.com/photo/59300210

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Adrià, veig que has tret una bona fotografia. Sobretot m'agrada la diferència de plans que has aconseguit, donant-li volum.

      Elimina

Llista de blocs