1 de febr. 2016


Les darreres fotos que vaig fer a la riera d'Escales van obrir la curiositat a més d'una persona, o això sembla per les fotos que circulen pel Facebook (i els agraïments, que els rebo de molt bon grat) .

Empès per aquest ressó, avui a la tarda he tornat a Sadernes per aconseguir noves fotos d'un altre lloc espectacular. El tros que va del Pas del Duc fins sota el Molí d'en Galceran. El tram és molt més llarg encara que una mica més obert. Un lloc per descobrir amb calma i llum adient.


Des de l'aparcament he baixat cap a la pista, creuant-la, i seguint les marques grogues d'Itinerànnia fins arribar a la llera. Ja sobre els códols, direcció Nord fins veure on s'inicia l'estret. Aquí és on vaig arribar la darrera vegada i que, com suposava, no he trobat forma d'entrar a dins. Una roca massa alta és la culpable. 


Però com que sóc tossut de mena, he tornat a la pista amb la intenció de trobar una forma de baixar-hi. He enfilat com si volgués anar a Sant Aniol. La riera queda cada vegada més avall i és impossible de baixar per les parets verticals que la franquegen. 

Després de passar un primer pont he vist un forat al mig dels arbres. Seguint el camí molt vertical, amb certa dificultat, he pogut arribar a la llera. No m'he mogut gaire pensant que ja tindré temps de tornar-m'hi a acostar. Però aquí en teniu una petita mostra per si us desperta la curiositat. 

---------------------------------------------------------------------------------------

I si algú ja troba a faltar aigua, aquest matí he anat a Sant Joan, a la resclosa que hi ha sota el Boscarró i que no és la del Molí Fondo.




6 comentaris:

  1. Molt maca aquesta resclosa i amb tanta aigua,aquet any els salts baixen amb poca aigua.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ma Àngels, no hi ha res millor que anar als rius que porten aigua :) espero que aviat n'hi hagi molts més. Una abraçada.

      Elimina
  2. Ostra Ramon encara que no tinguin aigua coneixes tots el recons ja veig que aquest lloc es massa dificil per mi pero me has deixat intrigat me sona i no caic on es el pas del duc es on se junten les dos rieres ? es que jo la primera vegada que vaix anar a les olles vaib baixar per el primer aparcament i si unes grans rocas que es troban abans de arrivar al pont me varen barrar els pas !! gracies per tot i be a veure quan ens tonem a veure SALUT !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto, al sortir de Sadernes cap a Sant Aniol passes pel costat d'una casa (molí d'en Galceran, convertida en casa de turisme rural). A partir d'aquí, la pista va més aviat recte tenimt sempre la riera a l'esquerra i molt avall. És en aquest tros. Si trobo un millor lloc per baixar t'ho dic.

      Elimina
  3. Hola Ramon, bon reportatge, sembla estrany veure corre l'aigua per aquesta resclosa, esta tot sec. Una abraçada i endavant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep, el dia que vegi el Fluvià sec caldrà tremolar de debó. El Llierca, a sobre, tampoc és que sigui sec. És veritat que no hi ha massa aigua, però la d'aquest riu desapareix en certs trams.

      Elimina

Llista de blocs