25 de juny 2017


Un mes i mig més tard de la darrera entrada puc confirmar el pronòstic: a l'Alta Garrotxa, la probabilitat de trobar-hi aigua disminueix molt ràpidament a mesura que s'acosta l'estiu. I aquí en tinc la prova.

Tot i saber-ho, reconec que hi he anat amb la intenció, addicional a la caminada, de fer-hi una remullada. Per aquesta raó he agafat el camí que et porta a la platja que es forma a la part inferior. Sabia que el nivell d'aigua difícilment seria el mateix que la darrera vegada,  on no vaig poder ni creuar la riera, però suficient per remullar-me.

Però tot se n'ha anat en orris quan he arribat i he vist que només hi havia una petita bassa a la part més fonda. Com a record del que amagatzema la llera, una bassa d'aigua estancada plena de peixos esperant que quatre gotes caiguin aviat i els pugui salvar d'una mort quasi segura. Així és la vida.


Però no hi ha mal que per bé no vingui. Amb un petit saltiró he pogut passar a l'altre costat, i treure alguna imatge difícil d'aconseguir en altres condicions. Sense cap dificultat, m'he pogut acostar a les formacions rocoses just sota la palanca.


I una vegada arribats a l'altre costat, hem tornat cap a casa pel camí normal. Dic 'hem' ja que, com podeu veure a la foto, avui m'he emportat la Trufa. Tot i ser petita, aquestes caminades li agraden.

11 comentaris:

  1. També té el seu encant així, però esperem que us plogui una mica i les rieres revifin. Les fotos són fantàstiques!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta, tenia ganer de banyar-me però amb les ganes m'he quedat. ;)

      Elimina
  2. tenia pensat anar a sant aniol el diumenge que ve, pero...no hi ha aigua?!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse, a Sant Aniol sí que n'hi ha, encara que no tanta com uns mesos enrere. L'Alta Garrotxa és molt més que Sant Aniol

      Elimina
    2. ... pel que hi ha llocs on l'aigua apareix i desapareix amb molta facilitat. :)

      Elimina
  3. Bon reportatge Ramon, les fotos són acollonants i el lloc amb les seves formacions rocoses et deixa bocabadat, en resum espectacular. Endavant i salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep, aquesta és la recompensa per no haver-me pogut remullar. Salut!

      Elimina
  4. Hola Ramon encara que no trovesis aigua bueno a parta de no poguer te fer la remollada veig que la recompensa es bona has pogut fer unes fotos marevelloses encara que si per tots ens comvindría pluges molt mas una abraçada Ramon !! SALUT

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto. Ja saps com és l'Alta Garrotxa. I és per això que, tot i fer-me mandra arribar-m'hi a l'estiu, sempre et recompensa. Una abraçada.

      Elimina
  5. Veig que et falta la gorga del Gornal, està a la riera de Beget un cop passats els Roures del Rei continuant riera amunt. Just quan s'ajunta amb el torrent que ve de Monars. És molt gran, però ara no hi aigua ara. Només una mica embassada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí. Em falta completar el tros d'Oix a Beget. Fa temps vàrem estar a punt de fer-lo amb el meu germà, però una incidència de darrera hora ems ho va impedir. Merci

      Elimina

Llista de blocs