11 d’ag. 2010


En els dies plujosos, al tornar de la feina i travessar el túnel de Coll de Bas per a sortir a la Vall d'en Bas, em dedico a comptar els saltants d'aigua que baixen de Falgars. A part que és un paisatge fantasiós, és un bon indicador de la quantitat d'aigua que ha caigut. El primer salt que destaca és el de la Coromina i el darrer, no per ser petit, sinó per estar més amagat, el del rec del Puig que inicia el salt molt aprop de l'Hostal del Grau d'Olot.

Amb el meu germà, fa poc vàrem anar a fer el camí ral. Em vaig adonar que el mapa de la Garrotxa de l'Alpina (no el del Puigsacalm) assenyalava moltes gorgues en el poc recorregut que hi ha des de l'Hostalot fins a la plana de la Vall d'en Bas. Està clar que ho havia d'anar a veure algun dia.

La primera foto correspon a una petita gorga que hi ha al costat de la font. Si seguiu una mica el torrent, us trobareu amb una altra gorga (suposo que és la de l'Ansat) i després, mirant la segona foto, amb el que us recorda que esteu a la base de la cinglera. No he pujat més amunt per trobar la reste de gorgues assenyalades al mapa. El terreny és molt relliscós per pujar pel llit del riu. Hauré de trobar un camí pel mig del bosc.

No és un lloc per anar-se a banyar a no ser que sigui després de molta pluja. Ja he dit que aquest rec porta molt poca aigua. Ara bé, el lloc és molt agradable i molt més ho ha de ser després d'aquests dies tan plujosos que tenim a la Garrotxa.


4 comentaris:

  1. Si continues mes amunt, per un corriol ben fressat que surt uns metres mes amunt de la font, sempre a l'esquerra del riu (de pujada), al cap de mitja hora et trobes amb un salt d'uns 30m. bastant mes espectacular qu el de la foto.

    ResponElimina
  2. Gràcies Miquel. De fet és una excursió que tinc pendent. Per allà hi ha també dues gorgues (olla petita i olla gran) que les haig de trobar.
    Per altra part, aquest estiu vaig tenir la desagradable sorpresa que els propietaris de la casa "La Cirera" havien tallat el camí. Jo no sé si aquest camí és públic o l'únic que hi havia era el que venia del camí ral. En qualsevol cas, una llàstima.

    ResponElimina
  3. El Gorg de l'Ansat està a sobre d'aquesta zona de petits salts que mostres a la 2a foto; he vist que el Salt de l'Olla petita, sobre el Gorg de l'Ansat, també el coneixen pel nom de Salt de la Capa, oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. hola, la veritat és que no ho sé. l,olla petita és més com una banyera pettita i vertical. llàstima que no en tinc cap foto. I en quan al nom, potser té una petita capa a sobre, però jo només la conec pel nom del,olla petita.

      Elimina

Llista de blocs