27 de nov. 2011


Haig de dir que ha estat una excursió fallida. No he fet cap foto de les gorgues. De fet, les he trobat de camí de tornada però ja era massa tard. Però ha valgut la pena. La gran quantitat d'aigua que està baixant pels nostres torrents, fa que puguis tenir una visió completament diferent d'ells en aquesta època de l'any.

A les onze del matí he vist que el dia era completament assolellat. En qüestió de fotos i gorgues vol dir que, si el Sol s'escola entre les fulles, una bona foto és difícil d'aconseguir. Tot i així he decidit provar-ho. He anat a veure si trobava les gorgues de Santa Llúcia, al capdamunt de la Vall de Bianya, encara que en terme municipal de Sant Joan de les Abadesses, al Ripollès.

Venint d'Olot, a la collada de Santigosa, cal deixar el cotxe a Sentigosa i agafar una pista que hi ha a mà dreta (*). És una pista terrosa que baixa de forma pronunciada. Al cap d'uns quants kilòmetres, hi ha un trencant a mà dreta que porta a l'ermita de Santa Llúcia. Des d'allà, ja hi ha indicadors que assenyalen el camí. Recordeu, gorgues de Santa Llúcia i no gorgues de la riera de Torrents. Les dues estan indicades al mateix lloc.

Però el camí arriba a una bifurcació i m'he equivocat per uns senyals de plàstic. He agafat el camí de l'esquerra en comptes de seguir recte. M'han portat a un lloc que, suposo, és una parada de caça pel porc senglar. Com que ja havia baixat molt i hi havia un parell de saltirons d'aigua he decidit quedar-me.

Al tornar, la curiositat ha pogut més que la pressa que tenia per arribar a casa. A l'arribar al trencant he agafat el camí correcte i he arribat a les gorgues. Com sempre, he deixat anar una exclamació i m'han quedat gravades per anar-hi a l'estiu. O potser abans per a treure'n alguna foto.

(*) Des de Santigosa, hi ha un camí que al cap d'1h 30m et porta a l'ermita.
(**) Des de l'ermita, les gorgues de Santa Llúcia cauen a 15 minuts i, com a mínim, la sortida està perfectament indicada.


7 comentaris:

  1. Segueixo amb molt d'interés el teubloc doncs sóc un aficionat a la fotografia de natura i em descobreixes llocs molt interessants on fer fotografies de salts d'aigua que tant m'agraden.

    ¿De les dues fotos que ens mostres, ambdues corresponene a les gorgues de Santa Llúcia o només la d'abaix?

    salut!

    ResponElimina
  2. Hola Daniel. Cap de les dues són de les gorgues de Santa Llúcia. Les gorgues cauen una mica més amunt. Però em vaig equivocar de camí. Al tornar m'hi vaig arribar però no vaig prendre cap foto.

    ResponElimina
  3. Precisament aquest cap de setmana vaig estar a l'ermita. Aquestes gorgues sempre m'han agradat molt, però des de l'ultima nevada, alguna branca desllueix la fotografia...bona caça.

    ResponElimina
  4. Segeixo al teu Bloc i per las tevas indicacions he trobat moltas Gorgas i Salts d'aigua,pero aquesta de Santa llucia no la vaig trobar,vaig arribar fins l'Ermita pero no vaig sapige trobar la gorga,els indicados no els vaig entendre.

    ResponElimina
  5. Hola m.Àngels. Per la gorga de Torrents has de seguir la pista avall. Per la gorga de Santa LLúcia, has de deixar la pisat i anar baixant per un camí, reconeec, una mica perdedor. Però de seguida sents la riera, pel que és fàcil de trobar. Això sí, fins que no hi has arribat, no ho saps.

    ResponElimina
  6. Hola Ramon,

    Aquesta pista terrosa que dius que es amb pendent és realment una pista forestal per poder passar amb el 4x4?

    En cas afirmatiu, hi ha lloc després per podefr deixar el cotxe en un racó i que no molesti per anar a la gorga de Sta Llúcia?

    Moltes gràcies Ramón ;)

    ResponElimina
  7. M'he deixat de preguntar-te una altra cosa Ramón,

    No m'he aclarit gaire on s'agafa la pista aquesta (al costat de la collada Santiagosa, que no se quina es). Venint de Besalú cap a on haig d'anar?

    Imagino que haig d'anar fins a Olot, baixar perl primer trencant fins a la rotonda, d'allà anar en direcció la Canya i continuar fins a la Vall de Bianya i allà buscar la pista oi?

    ResponElimina

Llista de blocs