19 de febr. 2012


Fa dos anys, a la web de l'ajuntament de Les Planes d'Hostoles, vaig trobar un mapa amb totes les gorgues del Brugent i de la riera de Cogolls perfectament indicades. Tot i que coneixia la part que corresponia a Sant Feliu, m'eren desconegudes una part important de les de les Planes. Em va anar molt bé.

Fa un parell o tres de setmanes vaig rebre un correu que em va fer molta il.lusió. Era d'en Joan Arnau, veí de les Planes i amant del riu, autor del llibre "El riu Brugent i el seu entorn", autor també del mapa que m'havia anat tan bé. Casualitats de la vida, i sobretot d'Internet, que ens hàgim trobat. Gràcies Joan per la descripció detallada de l'entorn i de creure, igual que jo, que quan un riu passa pel mig de la teva vida, no et pot deixar indiferent.

La gorga que us presento avui no destaca per la seva bellesa. Però és l'enllaç entre la selvàtica gorga del Duran (o Pedrera d'en Biel com la coneixen a les Planes) i l'enorme gorga de la Mola (o de la Torre). La resclosa que es veu a la part superior desvia l'aigua cap a un canal i en deixa només una petita part. Per aquesta raó, aquesta gorga també se la coneix com el gorg mort. Tot i així, l'aigua és neta i clara i la gorga és profunda a l'extrem superior.

Una mica més amunt de la gorga hi ha la resclosa gran de Can Paulí que és la que mostro a la imatge inferior.


7 comentaris:

  1. Un dia d'aquest i seguint, evidentment, les teves indicacions, aniré de guia de gorgues, amb uns amics. Bona entrada. Un petonàs Ramón.

    ResponElimina
  2. Una gorga espectacular.
    Un lloc que no sé si podré esperar a conèixer!
    salut

    ResponElimina
  3. Hola Anna i Ona, ara modifico el texte per a posar-hi les indicacions per arribar-hi.
    Me n'havia oblidat.

    ResponElimina
  4. Amic Ramón, arrel del teu comentari en el meu bloc pel tema àlbums he entrat a veure tota la teva col•lecció, una bona pensada i a més molt original el postaler. Recoi! Quina colla de fotos, 10 sobre 10, les de Collsacabra són esplèndides i els macros genials, bé totes, totes. De vegades aquesta dèria nostra (que no tothom entén) per la fotografia ens supera, no creus?? Un petó enorme.

    ResponElimina
  5. Ramon!!!!! Associació Cultural Mare Nostrum, sóc jo, l'Anna, estava connectada com Mare Nostrum.
    Muak!

    ResponElimina
  6. Aquesta no la conec es veu molt maca,cuand arribi el bon temps tindre de mirar el teu bloc les quem falta per conexa i feri una visita,la d'en Durant es de les que m'ha agradat mes,sembla la Selva i no trobas a ningu.

    ResponElimina

Llista de blocs