12 de febr. 2012


Ahir al matí vaig anar en bici. Com que ens trobàvem amb suficients forces vàrem anar cap a Riudaura, pujada forta cap al coll de Coubet, transició cap al coll de Sentigosa, baixada cap a la Vall de Bianya passant per l'ermita de Santa Llúcia i tornada cap a Olot amb pujada final.

A Riudaura comences a enfilar-te al costat de la riera. Ahir, aquesta estava completament glaçada, però sentíem l'aigua que corria per sota. El termòmetre potser no marcava per sota zero, però ben poc en faltava. Ens vàrem aturar a la gorga del molí de la plana però no vaig treure la càmera. Haguéssim perdut massa temps.

El cel era clar i arribats al coll de Coubet (popularment conegut com la cantina) fins i tot teníem una mica de calor després de la forta pujada. Però a l'agafar el tros de carretera direcció Sant Joan de les Abadesses, el termòmetre va caure fins a 3 sota zero. Els torrents que queden al costat de la carretera, si portaven una mica d'aigua, estaven completament glaçats.

La baixada des del coll de Sentigosa fins a Santa Llúcia, on ens vàrem parar a esmorzar i a proveir-nos d'aigua, va ser molt dura. El fred va acabar travessant roba, botes i mitjons. Però una altra vegada, prenent el Sol una estona, va ser fàcil recuperar-nos.

A pocs centenars de metres més avall ens esperava la gorga de la riera de Torrents. Esperava trobar-la glaçada. Tenia tots els elements per ser-ho: un salt en forma de capa i no massa corrent d'aigua.

A la motxilla hi havia posat la càmera vella però no havia canviat l'objectiu. Tenia posar el macro, amb focal fixa de 35mm. Per tant, degut a la poca distància que hi havia entre la càmera i el salt, era impossible agafar-lo tot. Vaig tirar una foto a cada tros de la gorga, al final varen ser unes 12, esperant que Sant Photoshop les pogués ajuntar i heus aquí el resultat.

Si hi voleu saber com anar-hi, cliqueu aquí.

i si voleu saber, més o menys el recorreugt, aquí el teniu junt amb el perfil.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Llista de blocs