9 d’ag. 2012


Gorgues per a estiuejants.

Ja fa un parell de setmanes vaig anar a la riera de Sant Privat, a buscar nous racons i, a ser possible, noves gorgues amagades en el camí cap a Salt de Sallent. Durant el trajecte em vaig trobar a una persona i vàrem conversar una bona estona. Era molt bon coneixedor, no només de la zona de Sant Privat, sinó de moltes altres zones de la Garrotxa. Al saber que la meva afició per les gorgues, en un tres i no res, me'n va dir unes quantes. Algunes les coneixia, altres ja les tenia apuntades per anar-hi, i altres les desconeixia completament. La gorga de l'entrada anterior, el pont de cossei a Begudà, és un exemple. L'altre és el pont de la Rovira que no hi vaig poder arribar. I l'altre és la gorga llarga que presento en aquest escrit. Em vaig apuntar el seu nom i telèfon, Arnau, veí de la Pinya. Gràcies.

Com dèia, avui m'he dirigit a la Vall de Bianya, direcció la residència-casa de pagès Molí d'en Solà. Ja hi havia anat en una de les primeres entrades (clicar aquí), havia fet fotos sota el pont, però mai havia arribat a la gorga pròpiament dita.

Just passada la casa, he creuat la riera i he seguit el camí perfectament marcat cap a les gorgues. La primera que es troba és la que pren el nom del Molí d'en Sola. M'hi he aturat només per a fer la foto. Encara no hi havia ningú i calia aprofitar-ho. Segur que és un lloc d'esbarjo pels que resideixen al molí o a qualsevol altre casa de vacances dels voltants. És una gorga sense massa encant, però ideal per a passar una bona estona amb la família.

Tot seguit, he continuat el camí amunt, esperant trobar el pont de la Rovira. Però a menys de 10 minuts he trobat un cartell que indicava l'extistència d'una altra gorga, la llarga. M'he desviat de l'itinerari principal per a fer-hi un cop d'ull. La forma és semblant a la primera. Però per la gran quantitat de sediments que el riu hi va acumulant, potser dintre d'uns anys haurà desaparegut.

No content amb la gorga, he remuntat una mica el riu esperant a trobar un lloc a on valgués la pena desplegar el tres-peus, la càmera, i perdre una bona estona del matí.


Feta la foto he tornat al camí principal disposat a arribar al pont se la Rovira. Però després d'una bona estona de caminar, una de les botes d'aigua ha dit prou. El que he improvitzat no ha estat suficient per a continuar i ho he hagut de deixar estar. Però espero que aviat us la podré mostrar. Aquestes coses em fan massa ràbia.


10 comentaris:

  1. Preciosa la gorga, oi Ramon?
    I les fotos, com sempre, de luxe.
    Un petonet i bon estiu.
    Anna

    ResponElimina
  2. per llà al pont de la Rovira hi ha un salt que si no recordo malament ne diuen cua de cavall, també és un lloc interessant me sembla recordar... anims!amb els retratus i les entrades!!!

    ResponElimina
  3. Les gorgues tenen tant encant, tanta pau, tant misteri i tanta bellesa!
    Precioses gorgues Ramon.
    El que diu en Joan Font és cert, no he estat però m'han parlat.
    Jo avui he estat a una gorga petita i encisadora...Gorga la Surita. Has publicat sobre ella si no recordo malament.
    Felicitats, m'agraden molt les teves publicacions.
    Petons.
    Disculpa que hagi eliminat els dos comentaris anteriors, faltava una part de text :)

    ResponElimina
  4. Hola Ona i Joan. Ahir vaig poder arribar al pont de la rovira. En quan a la cua de cavall, vaig veure un rètol al mateix lloc a on hi havia la de la gorga llarga (posava a 100m). Si és el salt que queda al mig l camï, segur que és molt millor quan baixa molta aigua. Tot i així ho buscaré per si no és aquest.

    ResponElimina
  5. Hola Ramon, veig que ja has anat al Pont de la Rovira...he arribat tard per dir-te on és. De la meva època de trialero anava molt per allà, la cua de cavall està sota el pont i fa falta un bon caudal, en quan a la carretera que queda per sobre el pont, just al revolt pronunciant que travessa la riera per damunt del lloc on et desvies per anar al Pont de la Rovira i abans de creuar el rierol, a ma esquerra havia un camí que anava a "l'escala de cargol", una cascada en forma espiral que quan baixava força aigua era molt maca, no se com estarà de net, quan anàvem amb les motos estava impecable...però...ara no se com estarà.
    Salut!

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies Pere. Amb aquestes indicacions, hi hauré de tornar a anar. Veig que m'he perdut unes quantes coses. Gràcies.

    ResponElimina
  7. Ja vaig mirant les tevas gorgas i me las apunto,preo ara deu baixa poca aigua per totes.Esperem que plogui una mica.

    ResponElimina
  8. Hola m.angels. Si vas a les de l,alta garrotxa hi baixa poca aigua. Divendres vaig anar al pont del llierca i l,aigua era bastant estancada. Però les altres encara tenen suficient cabal.

    ResponElimina

Llista de blocs