7 de des. 2012


Una petita excursió matinal per acostar-me a un altre dels salts d'aigua significatius de la Vall d'en Bas, el Salt de Sallent.

Ahir a la nit em voltaven vàries opcions, les gorgues de la cabana a Campdevànol, la gorga de la riera de Salarsa que encara em falta, una gorga petita i desconeguda també de la vall d'en Bas, la gorga de Santa Llúcia. En fi, un piló d'opcions.

Però m'he aixecat amb ganes de caminar. Així que després d'esmorzar, m'he dirigit a Sant Privat amb l'esperança que caigués prou aigua com per quedar reflectida a la fotografia. Ben aviat he vist que no seria així, però les ganes de caminar encara hi eren.

Deixat el cotxe al plà d'en Xurri, i a diferència d'altres vegades, he pujat pel camí de les escales i baixat pel camí dels matxos. Després de la barrera només cal seguir la pista i les indicacions cap a Salt de Sallent. És una pista que em conec de sobres. Són moltes vegades les que l'he recorregut cercant noves gorgues.

Una vegada acabada la pista, abans de creuar el torrent que ve de Salt de Sallent, un indicador assenyala el camí de pujada. Fins a una alçada considerable, sempre puges a la dreta del torrent.  Un camí molt agradable ja que el fred que fèia no el notava per l'esforç que requeria el pujar. M'he anat aturant en diferents petits salts d'aigua que, malgrat l'absència de colors, embelleixen encara més l'entorn.


Ja a bastant alçada ha estat hora de creuar el torrent. Les pedres no eren molles pel que no he hagut de patir per l'integritat física. A partir d'aquí, han aparegut les escales, i la pujada ha esdevingut realment dura. A mig camí he pogut captar la fotografia que apareix a la capçalera.

Ja a dalt, abans d'arribar al salt, un arbre mort m'ha cridat l'atenció. És curiós com aquests 'esquelets' encara ens poden atraure l'atenció. Arribat al salt, he esmorzat al costat de les vaques. Tot seguit, he emprès el camí de baixada vigilant no entregirar-me el peu per la gran quantitat de fulles que tapaven les pedres del camí.




16 comentaris:

  1. les de Campdevànol les he vist! n'hi moltes i estan molt aprop unes de les altres!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones. Ja havia vist fotos 'sueltes', però n'he trobat un reportatge complet a http://fermuntanya.blogspot.com.es/2009/11/torrent-de-la-cabana-campdevanol.html que val molt la pena. Segur que algun dia m'hi acostaré.

      Elimina
  2. Hola Ramon, hi he estat i es un lloc fabulos, sota el salt sembla com si estessis a una selva Amazonica, tinc fotos d'alla, pot ser que algun dia les publiqui, pero encara no he entrat a la Garrotxa. Felicitats com sempre per ajudant-se a gaudir de bells llocs de nostra terra. Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep. Ja veus que tot ens dediquem al que tenim més proper. Però, de mica en mica, també convé extendren'ns i visitar les marevelles de les altres comarques. Tenim un país petitperò molt acollidor.

      Elimina
  3. Aquest racó de món m'agrada molt, el conec prou bé. Per cert, parlant del Torrent de la Cabana, Campdevànol, saps que s'ha de pagar per poder deixar el cotxe a la Font del Querol? I si no ho tinc mal entès des de la població fins allà hi ha una bona tirada, jo ho vaig fer des de Querol, fa dos anys, més o menys, aleshores no es pagava.
    Un petonàs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anna. Pel que veig pel facebook, aquest racó no només t'agrada sino que t'encanta!,! en quan al torrent de la Cabana, si cal pagar ... pagarem. Segur que val la pena. gràcies.

      Elimina
    2. Acabo de rebre un correu de l'ajuntament de Campdevànol i em confirmen que si deixem el cotxe a la font del Querol s'han de pagar 10 euros per vehicle. Des de la població fins a la font hi ha uns 3 quilòmetres que es fan per un camí ral. Informat! Muak.

      Elimina
    3. Moltes gràcies Anna. Veig que també tens ganes d'anar-hi.

      Elimina
  4. Unas fotos molt macas,moltes vegades he visitat aquet Salt tan per Vidra com per Sant
    Privat i SEMPRE ensopegat amb molt poca aigua,el Torrent de la Cabana que comenta-bas amb l'Anna es molt macu preo abusiu pagar 10 €, també ia per poder passari el dia i fer carn a la brasa,per els que nomes estem 3 hores i marxem crec que abusen amb el preu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ma Àngels, després de saber que el que costa, he fet un parell de números. Si hi ha tantes gorgues, amb el que em passo en cadascuna d'elles, hi hauré d'anar-hi unes quantes vegades ... i em costarà un ull de la cara!! no sé si fan abonaments ;))

      Elimina
  5. aquests indrets són fantàstics sobretot quan l'aigua recupera el camí de nou! les imatges fantàstiques!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Maria. A veure si un dia us el puc mostraramb tota la seva plenitud, quan després d,una bona ploguda, es veu des de qualsevol racó de la Vall d,en Bas.

      Elimina
  6. ves-hi després de pluja de 2 dies i veuràs quin espectacle! o a la primavera també baixa força carregat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és veritat. No hi ha millor espectacle que, pijant des de Sant Feliu de Pallerols, creuar el túnel d,en Bas, i començar a veure com baixa aigua de totes les cingleres del voltant. Però després cal saber com arribar-hi ja que cal creuar el riuiel camí normal ja no serveix.

      Elimina
  7. Et desitjo que cada dia de l'any sigui per a tu una petita festa, tota manera i... ja que hi som, BONES FESTES DE NADAL I ANY NOU!!!! Un petonàs.

    ResponElimina

Llista de blocs