2 de des. 2012


Ja fèia temps que em voltava pel cap ampliar la geografia del bloc. Ahir vaig fer el primer pas i avui escric la primera entrada. Ahir, amb el meu germà Joan, ens vàrem arribar a Cantonigrós, a la comarca veïna d'Osona.

No havia estat mai a la Foradada, i creieu-me quan us dic que val la pena. Un camí molt ample surt de l'esquerra del camp de futbol, a on hi ha ubicat un aparcament. No està assenyalat, però no té pèrdua. Només calen uns 15 minuts de baixada, on una barana de fusta us ajudarà a superar els trams més complicats.

Arribats a peu de la gorga, l'espectacle. Una gorga de considerables dimensions, capitanejada per un salt d'aigua entre dues parets verticals i un forat per on s'escola la llum del Sól, us donaran la benvinguda.

... Ara potser hauré de canviar el nom del bloc, o crear-ne un de nou. 

-------------------------------
Des de Cantonigrós.
1.- Localitzeu el camp de futbol.
2.- Agafeu la pista que surt a l'esquerra, amb l'indicador de l'aparcament.
3.- Seguiu el camí fins a baix la gorga.
-------------------------------



28 comentaris:

  1. És fantàstic oi, aquest racó? A mi sempre m'ha agradat molt. No cal que canviïs el nom del blog, podries posar, en tot cas, Gorgues de la Garrotxa i... més. Jajajaja! És broma. Per cert... A quina hora vas fer la foto, ho dic per l'entrada de sol, és preciosa. Un petonet.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anna. Les dades de la foto posen les 12h, però jo diria que era una mica abans.

      Elimina
  2. Ramón, posa un enllaç de Twitter als teus post, i així ho pitem.
    Cuida't,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Quim. Ho tindré en compte . . . però abans hauré d'investigar com es fa. Merci.

      Elimina
  3. Es un lloc que sembla tret d'un altre mon, sobretot si ha plogut força i per aquestes dates.
    Has captat els rajos de sol a la perfecció per les circumstancies que t'has trobat, amb menys fred i més aigua, aquesta queda en suspensió i l'efecte és encara més potent.
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pere. Veig que ho hauré d,intentar un altre dia. Ja saps que les condicions que trobes són les que són i s'intenta treure,n el màxim de profit.

      Elimina
  4. Tant fa si canvies el nom o no (a mi ja m'agrada gorgues de la garrotxa), però continua mostrant-nos aquestes gorgues "Catalanes" ;)
    Un petó

    ResponElimina
  5. Hola Ona. Què et semblaria 'caçador de gorgues'?

    ResponElimina
  6. LA segona és molt bona...
    Jo vaig estar-hio l'any passat i com bé dius és un lloc espectacular

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Esteve. La veritat és que, sense voler-ho, vàrem enganxar el moment oportú. En quan a la fotografia, jo prefereixo la primera. Potser per què em va costar més. Ja se sap que a cada foto hi ha una història més o menys particular al darrera.

      Elimina
  7. Realment impressionant (sobretot les fotografies, i amb això se t'ha d'atorgar el mèrit). Tinc moltes ganes de poder fer alguna escapada de les que ens proposes al teu bloc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies. I en quan a anar-hi, ja veuràs que no et decebrà. De fet, aquesta riera se l'anomena riera de les gorgues. Si trobes el recorregut per fer-la sencera, ja ens ho feràs saber.

      Elimina
  8. Ramon, ja hi he estat, precisament abans de pujar al santuari de Cabrera vaig baixar a la Foradada i encara que sembli extrany es la publicació que pensaba fer tot seguit pero dubto que pugui millorar la teva fotografia, es inmillorable, pero tot i axi ho fare per que el lloc s'ho mereix i crec que es te que donar a coneixer per que tot-hom pugui gaudir-ne. Felicitats Ramon, cal que tambe surtis de la Garrotxa per donar a conexer a tot-hom les maravelles amagades que te el nostre pais.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Josep. Moltes vegades, les fotos són producte de la circumstància. Si ens hi haguéssim acostat una hora més tard, ja no haguéssim trobat aquesta llum. En quan a sortir de la Garrotxa, no serà pas la darrera vegada, encara que m'obligui a planificar una mica més i aixecar-me més aviat.

      Elimina
  9. Hi vaig estar-hi amb tota la gorga gelada i plena de gent .... m'has fet venir ganes de tornar-hi, però escollint millor el dia.

    Les dues imatges estant genial, desconec la història però a mi també m'agrada mes la primera, potser pe fet que el sol es dirigeix cap a l'observador...

    L'ampliació osonenca, genial... però s'et gira feina, noi. 3 clics, travessa del Pirineu, gorgues, uffff .... quin s3!!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi. Ja veus, a la Garrotxa me'n falten poques per a fotografiar. En quan a la feina, quan es fa per plaer, ja saps ...

      Elimina
  10. Molt bona la composició de la segona, a més a més els colors molt naturals i lo millor es la llum com entra per la foradada. De conte de faces vaja!!
    Salutacions desde Vila-seca (Tgn)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Miguel, gràcies pel comentari. Veig que hi ha més preferència per la segona foto. En qualsevol cas, cal ser-hi a l'hora adequada, i tot i que no sabia quina era, està clar que la vaig enganxar.

      Elimina
    2. Benvolgut Ramon,

      He estat mirant el teu blog i s'ha de dir que les fotos que fas són molt boniques. No obstant crec que comentar la situació tan detallada de com s'arriba a les gorgues és perillòs ja que publicar-ho a través d'internet fa que no es pugui control·lar qui accedeix, la qual cosa pot desambocar amb una massiva afluència de gent a l'entorn i per consegüent la seva progressiva degradació. Aquest últim estiu algunes de les gorgues de la Garrotxa han estat especialment concorregudes, especialment a la zona de Sant Aniol d'Aguja i Sant Privat d'en Bas on les deixalles també formaven part del paisatge. No vull dir que això hagi estat culpa del teu blog, ja que segurament també influeixen altres factors. El cas és que és molt trist veure com les gorgues de la Garrotxa s'estant convertint amb les "piscines municipals" dels turistes de cap de setmana.
      Per l'amor que crec que es reflexa a les fotos que penges al blog, espero que puguis entendre la meva visió i per tant et demano que no siguis tant detallista a l'hora d'explicar la situació i l'accès d'aquests indrets meravellosos.
      T'ho agaïran tots els Garrotxins i Garrotxines.

      SALUTACIONS CORDIALS

      Albert

      Elimina
    3. Hola Albert, entenc que el fet que un lloc sigui més massificat faci que hi pugui haver més brutícia. Desgraciadament és part del joc. No obstant, no podem amagar aquests tresors només per a qui els han explicat a cau d'orella. Si fos així, el món seria molt petit. No trobes?

      Elimina
  11. Pel canvi de nom del bloc et proposo:
    - Gorgues de la Garrotxa i més enllà
    - No només Gorgues de la Garrotxa
    - Gorgues catalanes
    - A tot gorg
    - Gorg a fons
    - El bloc dels gorgs
    - Els mil i un gorgs

    Tria tu mateix o fes una enquesta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola pons007, m'agraden aquestes suggerències. Encara no sé si canviaré el nom, faré un bloc nou per aquestes ... A l'estiu em varen fer un article a La Vanguàrdia i el varen titular "Caçador de gorgues" i és un nom que m'agrada. Llàstima que la web no admet la ç en el nom del domini. Gràcies per la llista i les tindré en compte.

      Elimina
  12. No havia vist aquesta foto es preciosa per la llum que hi entra i devies anar per la tarde.
    Ja comença's a recorra altres comarcas,la garrotxa es preciosa amb els seus salt d'aigua i les seves gorges,preo també ia altres llocs que també son bonics.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola. MAngels. Gràcies pel comentari. No hi havia anat mai, la foto la vaig fer pel matí i, casualitas, vaig enganxar l,hora en que el Sol s,escolava pel forat.

      Elimina
  13. Es un punt obligat de pasar.... no trigare pas massa, fa pocs dies uns companys del Fotoclub Poblenou hi van estar fent fotos i la veritat es que varen tenir molta sort per la llum i el temps..... com et deia no trigare per pasar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ue tinguis sort amb el temps i la llum ... i ja em diràs a on veure les fotos. :))

      Elimina

Llista de blocs