13 de gen. 2013


A l'Alta Garrotxa, hi ha llocs a on és difícil trobar aigua. Ja pot haver plogut, que les característiques del sòl fan que pugui desaparèixer la riera sencera.

Sortint de l'hostal de Sadernes, en direcció a Sant Aniol d'Aguja, en trobem tants exemples que arribem a creure que es tracta d'un territori inhòspit, que tot depèn de l'aigua caiguda per la pluja. Al contrari, la pluviometria és alta i malgrat la superfície no és capaç de retenir-la, sí que ho fa el seu subsòl.

Un dels casos que m'agrada més el trobem a castell s'espasa, on s'ajunten les aigues de la riera que baixa de Sant Aniol amb la que prové dOix, anomenada riera d'Escales, situada a la vessant esquerra de la muntanya.

Des de l'aparcament, un camí molt dret ens baixa a la llera de la riera, un riu completament sec en aquest tram.

Una vegada situats a baix, al que suposem que és el riu, cal anar cap a la dreta. Trobarem el que sembla una platja de còdols encara que sense aigua. Com a capçalera, un pas estret entre dues parets totalment verticals.

Situats a l'entrada ja podreu veure quins són els nivells assolits per la riera. Potser us farà respecte veure que esteu situats en un nivell molt inferior del marcat per l'aigua i que, en cas de necessitat, tampoc en podrieu sortir.

Ara només cal seguir per l'engorjat i gaudir del moldejat de les roques que ha anat configurant l'aigua amb el pas del temps.




10 comentaris:

  1. Un paisatge ben suggerent, d'una gorga sense aigua.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi. Bé, les olles estan en sentit oposat de la càmera. Però aquesta vegada m'ha atret més el passadís que es forma abans.

      Elimina
  2. Una meravellosa escultura natural modelada pel millor artista del món, la mare natura. Petó.

    ResponElimina
  3. Si Ramon es el lloc que me habia pensat cuan e vist la foto al Flick aquest lloc cuan i ha aigua es una gorgue preciosa i he acampat a dalt a unamica de esplanada que i ha un pilo de vegades ja tinc ganas de anar-hi no la he vista mai aixi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto. Em sembla que et coneixes més be l,alta garrotxa que jo. I en quan a trobar-la amb aigua, em sembla que hauré d,esperar alguna conjunció astral.

      Elimina
  4. L'Alta Garrotxa és impressionant amb on sense aigua...Sens dubte un altre lloc per visitar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marc. Si et vols perdre, l,Alta Garrotxa és el lloc ideal.

      Elimina
  5. Recordo el primer cop que vaig anar per la vall de Sant Aniol i volíem fer un bany al riu... quan vàrem veure aquest tram eixut ens va sorprendre tant que pensàvem que ens havíem equivocat per remullar-nos però... més amunt tot canvia! meravellós fenòmen càrstic! molt bones fotos!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep. Es veritat. Tot i conèixer la zona, encara em sorpren.

      Elimina

Llista de blocs