24 de juny 2013


Després de la revetlla de Sant Joan, què millor que anar a fer una bona caminada ?

Ja feia temps que em voltava pel cap anar-hi. Una gorga a pocs quilómetres de la platja ? no m'ho podia perdre. Així que aquest matí, després de fer l'esforç de llevar-nos, ens hi hem acostat amb el meu cunyat Jordi.

El dia s'havia aixecat amb núvols, tal com el vàrem deixar ahir a la nit. Així que, en comptes d'anar a la platja, hem preferit fer 'penitència' dels excessos de la revetlla.

Amb el cotxe ens hem acostat a Santa Cristina d'Aro. Passat el poble ens hem dirigit a l'antiga estació de Bell-lloc, on hi ha el restaurant Font Picant. En aquest punt no hi havia cap indicador però ha estat fàcil després que ens diguéssin que havíem de continuar per la via en direcció a Girona.

Entre un o dos quilòmetres enllà, passat un pont de considerable alçada ja sobre la riera de Salenys, ha aparegut el primer indicador. A partir d'aquí tot ha estat molt fàcil. Primer per una pista de terra fins arribar a la planta embotelladora d'aigua de Salenys, i després per un camí pel mig del bosc que va vorejant la riera.

La foto correspon a la gorga anomenada 'pou de les gorgues'. Aquest lloc possiblement és més visitat per a practicants de les vies ferrades, i és aquí a on comença aquesta via que acaba al capdemunt, en un lloc anomenat Salt del Llop. Pels que no en som practicants, hi ha un camí alternatiu no exempt d'alguns ganxos per a superar més d'un salt d'aigua.

El recorregut és bastant distret i acaba amb un pont penjat a una considerable alçada. Nosaltres, el darrer tros no l'hem fet i el deixem pel dia després d'una tempesta. Es veu que el darrer salt és espectacular si podem enganxar que baixi molta aigua.

I per finalitzar, vull agraïr a la Ma Carme Castells, seguidora del bloc, que és qui me'l va indicar.

--------------------------------
Per anar-hi, millor que seguiu les indicacions que he trobat a la web de turisme de Santa Cristina d'Aro. Hi ha altres indicacions per a llocs del voltant que segur intentaré anar.
--------------------------------

6 comentaris:

  1. Ramon, qui tenia que dir que tan a prop de la platja hi haguessin gorgues, mira que estic tip d'anar cap a Palamos, Palafurgell i totes aquelles contrades, aquest no el sabia i sembla curos d'anar a explorar, tindre que anar-hi algun dia, gracies Ramon per conduin-se per les teves gorgues.

    ResponElimina
    Respostes
    1. hola Josep, jo també em vaig sorprendre tan ... que no he sperat ni 2 mesos a anar-hi. :)))

      Elimina
  2. jajaja, veig que continues ambplaint horitzons amb gorgues d'arreu!
    SI és que, les que nos ens ensenyis tu... Yo tampoc pensava que hi podien haver aquest tipus de gorgues a prop d'una platja.
    Per cert, he llegit a l'adreça que ens has posat que la durarda és d'unes 3 horetes (no recordo si ho deia per anar i tornar o només per anar), però... i la dificultat?

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Daniel, en quan a dificultat, hi ha dues parts molt diferenciades. Fins a la primera forga (la de la foto) tot és pista i camins. bosc fàcils de fer. Apartir de la primera gorga, ja t,has d,ajudar amb alguns ganxos col.locats a les roques, taulons per travessar el riu, ... és a dir, per la segona part del recorregut, no essent massa exigent, ja no és ten plàcid com el primer.

      Elimina
  3. Fantàstic!
    nomès veure com s'enfilen per aquesta gorja ja impressiona!
    gràcies per mostrar-ho, hauré d'acostar-m'hi per veure-ho in situ!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Maria. Si t,agraden les vies ferrades, crec que és un bon lloc. Si el que t,agrada és banyar-te, no ho vaig veure massa bé. Tot i el que ha plogut, baixava poca aigua. Això sí, tenir-ho a tocar de la platja, sorprèn.

      Elimina

Llista de blocs