8 de des. 2013


Des del pont dels Aures, i segons l'Institut Cartogràfic de Catalunya, on s'uneixen les rieres que provenen de Sant Aniol i d'Oix (o d'Escales segons hom ho conegui, tot i que Escales potser és el nom més encertat), prenen ja el nom del riu Llierca.

Seguint la pista de Sadernes a Sant Aniol, just passada la casa del Molí d'en Galceran (actualment restaurada i fàcil de reconèixer per la piscina que ocupa el que devia ser l'era), molt avall del petit precipici per on passa la pista, hi ha el llit del riu.

Sempre l'he vist sec i amb unes formes que em fan pensar amb les olles de la riera d'Oix, no massa lluny d'aquest punt.

Doncs bé, avui tocava anar a explorar aquest petit tros que va des de la casa fins al pont/pas dels Aures.

He deixat el cotxe al parking i just a la pista, a l'altra costat, surt un camí que he pensat que em portaria aviat al riu. Per sort, tot resseguint els prats, no m'hi ha portat fins a trobar el molí. La llera, que quèia a la meva esquerra, era tota de color blanc, i junt amb els còdols, m'hagués estat difícil avançar.


Les fotos que encapçalen l'escrit corresponen al punt a on volia arribar. Pensava que a partir d'aquí em seria molt fàcil trobar racons on poder fer una bona foto. Però no ha estat així. Només he pogut passar de la primera gran roca. El riu és capritxós i una altra pedra immensa m'ha barrat el pas. Ho he tornat a intentar enfilant-me a la roca de la dreta, però ha estat en va. Impossible de baixar per l'altre costat.

Abandonat l'intent, he tornat a la pista per un altre camí que sortia no massa lluny d'on era. Caminant en direcció Sant Aniol i abans d'arribar al pont dels Aures, de seguida he sentit l'aigua que corria. Just abans del primer aparcament, un camí m'ha portat de nou al riu.

Avui ha estat la primera vegada que he vist córrer l'aigua per sota del pont dels Aures. Valia la pena aprofitar-ho i per això he volgut treure'n una imatge.

Després de la decepció inicial, he tornat a casa satisfet del que havia vist.



6 comentaris:

  1. Una llastima encara no fa mases anys aquest riu sempre portava aigua ara es raro que en porti de totes maneres un lloc molt bonic i unes fotos genials ¡¡¡

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto. No és que hi hagi anat massa vegades, però aquesta és la primera vegada que veig aigua a la superficie. Jo em pensava que era normal veure'l sec, i per això m'ha estranyat tant.

      Elimina
  2. Bones. Només un parell de precissions.
    * És el pont dels Aures i no de les Aures.
    * Prop Castell s'Espasa, s'ajunten la riera de Sant Aniol amb la d'Escales, i totes dues formen el Llierca. La riera d'Oix (neix a la vall del Bac), toponimicament, acaba abans d'Escales, en ajuntar-se amb la riera de Beget (neix al coll de la Boixeda) i formar totes dues la riera d'Escales.

    ResponElimina
    Respostes
    1. HOla,
      * Corregit.
      * Tot i que segur que es diu riera d'Escales, sempre l'he coneguda per la riera d'Oix. De fet, en aquests trossos, les rieres van agafant diferents noms. He ampliat el nom i així queda més clar.
      Gràcies

      Elimina
  3. Hola Ramon, unpaisatge força llunatic amb aquestes formes en la roca, molt interesant i bonic de veure, les fotos com sempre precioses. Una abraçada i endavant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep, m,agrada i s,escau aquest adjectiu de "llunàtic". Si mai hi passes, veuràs que és tal com el descrius.

      Elimina

Llista de blocs