9 de març 2014



Hi ha dies que guanya la quantitat a la qualitat. Avui ha estat un d'aquests. Aquest dia tant assolellat, tants salts en tant poc tros i que sempre surto amb el temps just, han fet que avui no serà un dia per recordar aquella imatge que et queda a la memòria durant molt de temps.

Avui he tornat a Collfred. La intenció era recórrer els salts d'aigua que hi ha fins una mica més avall del molí, actualment en runes. No tenia intenció de res més, només volia distreure'm amb aquests saltirons. En una de les darreres entrades del bloc d'en Cinto hi havia la imatge del salt d'aigua que hi ha just abans del molí. Tot i que ja el tenia localitzat, aquest ha estat el detonant del destí triat aquest matí.


Però els dies massa assolellats, si no és que t'aixeques molt aviat, són molt dolents per a la fotografia. La que encapçala aquesta entrada potser és la més potable de totes. El Sol encara no s'havia enlairat del tot i encara podia trobar aquesta llum suau i els colors que tant m'agraden. Per no confondre-us, cal dir que No és la del molí, títol de l'entrada. És un salt que hi ha una mica més avall, el lloc més lluny on he arribat, i que no és massa difícil d'accedir.


A partir d'aquí he anat pujant i m'he anat parant a cada saltant d'aigua. La que hi ha sobre aquestes línies és el que hi ha just al costat de les runes de la casa.  La de sota sí que correspon a la gorga del molí de Collfred. Hi he arribat després de passejar per dins la riera.


I ja només m'en faltaven dues.  La primera de totes cau just sobre el salt, però per arribar-hi cal tornar a la pista i continuar amunt fins a trobar-ne una de nova a l'esquerra, ja mig esborrada, que et porta al llit del riu.

I la darrera. Aquesta està just en el lloc on la pista travessa el torrent de Santa Magdalena. Per tant, ja no és pròpiament la riera de Collfred, encara que sigui el curs que porta més aigua.


A partir d'aquí, retorn cap a Collfred a agafar el cotxe per tornar a casa. 

Ara que, ben mirat, potser no ha estat una gran excursió fotogràficament parlant però, com sempre, la tranquil.litat que es respira estant en aquests entorns ja paga la pena haver fet la sortida.

----------------------
Per anar-hi podeu seguir les indicacions que dono per anar al salt de la capa d'en Ramon, una mica més avall d'on he arribat avui.
----------------------

7 comentaris:

  1. Que macoooo Ramon aquest salt es el que queda sota el Moli ?pero Uffff per baixa molt complicat les fotos encara que no fes bon dia genials ets tot un crack

    ResponElimina
  2. jo tinc que tornar a comentar el que me e perdut o vaig veure molt dificil per accedir a la riera pero valia la pena una mica mes de sacrifici :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto. Ja veus que o m,aixeco aviat com vosaltres o enganxo un dia núvol. En quan a l,accés, la majoria són complicats. He combinat seguir per dins de la riera amb baixades no gens ortodoxes. Vinga, a veure qui en penja una altra.

      Elimina
  3. Doncs a mi m'agraden, i sí, certament el sol fa anar molt malament a l'hora de fer fotos a l'aigua però crec que te n'has sortit prou bé. Em ve molt de gust fer aquestes gorgues. Un petonàs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anna, la riera val la pena. La pots fer amb una llarga caminada des de Sant privat o bé des de Collfred. Aquesta darrera opció té l,avantatge de ser més curta però la tornada és tota de pujada.
      ... però prefereixo un altre tipus de llum. :)

      Elimina
  4. Hola Ramon, es veritat, el sol quasi mai es bon aliat per fer bones fotos, pro estan força be. A mi també m'ha passat aquesta setmana i vaig tindre que esperar a que s'enfosquis el dia per repetir-les i tot i aixi no en vaig quedar content, m'agraden mes els dies tapats, sense ombres fortes pro no sempre fa el dia que un vol, per cert l'excursioneta molt maca. Una abraçada i endavant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep. Fa poc, un conegut em deia, més o menys, després de fer una llarga caminada, si el dia no acompanya, deixaràs de fer fotos? Nooo!! intentaràs treure el millor possible. I així ho vaig intentar. Merci.

      Elimina

Llista de blocs