15 de nov. 2014


Avui matí he continuat amb la llista de gorgues a visitar per aquest any.

Fa temps, devia ser a l'estiu, una persona de Santa Pau va penjar una foto excepcional al facebook. Un saltant d'aigua i una gorga que no coneixia. Immediatament em vaig posar en contacte i, molt amablement, em va dir com arribar-hi. Tot i que les indicacions eren molt clares, vaig creure que seria millor que m'hi acompanyés.

Potser hem tardat uns mesos a coincidir, però avui he pogut gaudir de la gorga de Can Cotilla amb la companyia d'en Jacint Garrigolas. Persona molt afable, bona coneixedora de l'entorn i de la que penjo la segona fotografia, origen de tot plegat.


Després de passar una estona a la gorga, me n'ha descobert una segona. M'havien parlat de la gorga blava però no sabia com arribar-hi. La descobert ha estat genial: tardor en estat pur.


D'aquesta m'ha explicat l'anècdota del xuclador. A ningú li feia gràcia que la mainada anés a banyar-s'hi. Sembla ser que hi havia un xuclador. Però un dia, no en sé el motiu, varen buidar-la i en comptes d'un xuclador es varen trobar amb una columna basàltica immensa al fons de la mateixa. Encara avui es pregunta com és que ningú, saltant des de sobre el salt d'aigua, no s'hagués fet mal. I això que per aquesta hi varen passar tots els que anaven de colònies a la casa dels Arcs, que no són pocs.


Resumint, ha estat un Dissabte excepcional, pel fet de conèixer un parell de gorgues de primera categoria de la mà d'en Jacint Garrigolas. Gràcies.

13 comentaris:



  1. Cinto Solerdiumenge, novembre 16, 2014 8:57:00 a. m.
    La primera ja hi habia estat la segona la desconeixia totalment es veu petiteta pero amb els olors de,tardor molt bonica en fi si no terdo gaire sera questio de buscarla sino a esperar el proper any ara ja una de les properes sortides te que ser a la fageda molt bon reportage Ramon be com sempre una abraçada !!!!!!!!
    krtage Ramon be com sempre una abraçada !!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto. A la primera hi vas anar abans que jo. Crec que vàrem tenir la mateixa reacció al veure-la al facebook, però a mi m'ha portat més temps arribar-hi.
      La segona me la varen comentar fa molt de temps però no m'hi havia acostat a l'haver de passar per propietat privada. Tot i ser més petita, amb les fulles caigudes formant cercles, ha estat tot un descobriment.

      Elimina
    2. Es mot bonica i el de les fulles li donen un toc unic molt bones fotos Ramon !!

      Elimina
  2. Ramon,com sempre unes fotos excepcionals. Les gorges espectaculars. Moltes felicitats, també a en Jacint per la seva. Fins aviat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta. La d'en Jacint és la que té més mèrit. Les nostres són variacions dels llocs que ell ens ha fet conèixer.

      Elimina
  3. Hola Ramon, bones fotos, cerc que els que coneixem el salt de can Cotilla coincidim en que es preciós i que també es ta prop pro un xic enrevessat de trobar, ara amb el gorg blau ja m'has fet dentetes, tinc ganes de trobar-lo. Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep, vaig veure que la teva darrera entrada era d'aquesta gorga. Jo la tenia apuntada fa temps, però no trobava mai el moment. Per això vaig fer una llista que intento seguir :)

      Elimina
  4. Un lloc molt maco amb aquets salt d'aigua,algun dia mirare de trobar-los.
    la garrotxa es preciosa.

    ResponElimina
  5. Bonic indret, precioses imatges, m'encanta el lloc, miraré algun dia de poder-hi anar, bona feina. Molt bon dia de dilluns!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia de Dilluns (o el que queda). Segur que sense fulles, la llevantada se les haurà endut totes, segur que serà igual de maca.

      Elimina
  6. Hola Ramon, com s'hi arriba al gorg Blau? He trobat indicacions per arribar al gorg de Can Cotilla, però no trobo com arribar al Gorg Blau ...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, és una mica difícil d'explicar. És anant direcció a la casa de colònies Els Arcs. S'agafa un trencant a l'esquerra després d'un que posa 'camí particular'. Es sota el punt on la pista creua el torrent.

      Elimina

Llista de blocs