28 de des. 2014



La setmana passada, al sortir de la feina, volia saber cóm havia quedat el Brugent després de la llevantada. Entre les Planes i Sant Feliu, on hi ha les grans gorgues del Brugent, el pont de la Torra és un mirador privilegiat. En aquest tram, tot i que sense excés ja que feia dies de les pluges, l'aigua cobria tota la llera. A excepció d'una raconada plena de braques acumulades per la riuada, tot era net i l'aigua completament transparent.

I ahir, dia de Sant Esteve, vaig decidir saltar-me la llista i fer aquest troç de riu, permetent-me contemplar el pont des de sota mateix.



Vaig baixar a peu al gorg de la Mola (o de la Torra), on les formacions calcàries donen lloc a unes baumes per tal que el riu passi per sota, i vaig anar remuntant el riu. Després de passar per sota el pont, sortejar grans pedrots calcaris de mida gegant situats al mig del riu i del gorg negre, em vaig aturar a una de les formacions amb el nom ben curiós, "el 3 d'oros". 

Són 3 gorgues rodones i petites, a la fotografia inferior es pot veure la tercera, situades en una recta de riu tenint la mateixa forma que en el joc de cartes.


Una mica més amunt hagués arribat al gorg d'en Valls. Però ja havia satisfet la meva curiositat i era hora de tornar. Caminar pel riu és pesat, sobretot quan et trobes amb trams on hi ha molta pedra i has d'anar alerta on posar el peu.

2 comentaris:

  1. Hola Ramon, bona "aquo-caminada", quedaries baldat, jo també ho he fet alguna vegada i es força pesat pro també gratificant al veure les coses desde un altre punt de vista, (ho vaig fer a Nerja remuntant una riera), bon reportatge. Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep. Caminar per l'aigua cansa, es veritat. Pero, a mes, la llera del Brugent es tambe un riu de basalt, dificil de trepitjar amb pas ferm sense perill a relliscar.

      Elimina

Llista de blocs