21 de des. 2014


I continuant amb la llista, avui tocava anar al pla de l'estany.

De la mà d'en Cinto, no només he descobert la gorga que volia caçar, sinó que m'ha fet de guia per un esplèndid recorregut per la riera de Matamors amb final al Salt d'en Figa, al Terri.


L'excursió l'hem iniciat amb el Salt d'en Vila. Conjunt format per dos salts (i gorgues corresponents) en una riera petita i estreta. Potser havíem quedat massa aviat i la llum no era l'adequada, però l'entorn, malgrat la darrera riuada, no m'ha decebut gens ni mica. La primera fotografia correspon al salt de baix i la segona al de dalt, tots dos allà mateix.


Seguidament hem tornat a agafar el cotxe i ens hem desplaçat al mig del poble, al Salt Dalmau. Un tros de riera adequat per tal que tothom el pugui contemplar. Una petita esplanada construïda com a mirador permet gaudir-ne a l'estiu, sota la frescor dels arbres.


Per si això fos poc, després hem baixat una mica més i, al costat de l'antiga via del carrilet, ens ha ensenyat la Gorga Blava. Una gorga preciosa on el pas de l'aigua ha anat erosionant sota les pedres, formant aquestes petites però boniques baumes.


I com que pel Pla de l'Estany hi ha poques gorgues i cauen totes allà mateix, ens hem arribat al darrer salt del dia, el Salt d'en Figa, ja al Terri i crec dins del poble de Borgonyà.

M'ha sorprès el recorregut. No sé quina és la raó però hi ha rieres molt més afortunades que d'altres. En Cinto m'ha comentat que al pla de l'estany, apart de les de Campmajor i el salt d'Espolla, no n'hi ha més. Però també és veritat que qui vol gorgues tenint la més grossa i maca de totes que és l'estany de Banyoles?


El recorregut no l'hem fet sols. Després que contactés amb ell a principis de setmana, els ho va dir a altres amants de la fotografia de rius. La sorpresa me la vaig emportar Divendres al saber la quantitat de gent que seríem: L'Ernest, en Kim, en Raymon, en Cinto i jo mateix.

Ha estat un plaer conèixer-los i espero repetir en un futur alguna altra sortida. Per ara, i com a recompensa pel seguiment que fan del meu bloc, els deixo un passi amb fotografies de tot el grup d'aquest dia que hem compartit.

Fins a la propera.




-----------------------------------------------------
i si hi voleu anar, el millor és que seguiu les indicacions que posa en Cinto al seu bloc Natura i Fotografia. Aquesta vegada anava de convidat.
-----------------------------------------------------

9 comentaris:

  1. Ramon un reportage molt maco tan en fotografia com en les explicacions de veritat ens ba fer molt contents la teva presencia en el silenci som tots admiradors i seguidors teus de fet una de les coses que me va motivar a fer el meu bloc va ser el teu el que me encanta de tu aprt de la fotografia es tambe la manera de comentat lo be Ramon ja saps on som sempre te espererem amb els braços oberts una abraçada i que gaudeixis de molt bones festes !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto, aquest comentari és per emmarcar !! Gràcies per fer-me de guia i per la companyia de tots.

      Elimina
  2. Fantàstic reportatge Ramon i amb molt bona companyia, tinc que fer un vol algun dia per els vols de Banyoles, aquest reco al igual que molts d'altres no el tinc gaire explorat, Catalunya es petita en vers del mon, pro tan bonica i plena de meravelles que no saps mai cap a on tirar. Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep, a principis de "temporada" em vaig fer una llista. El meu cap és molt dispers i sempre estava dubtant del lloc on anar. T'ho recomano :)

      Elimina
  3. Gracies un cop més per les teves fotos i comentaris.

    Estic segur que molts que visquem lluny d'aquestes maravelles ens hi anem acostant cada cop més i amb més respecte gracies al teu blog.

    Molt bones festes i esperem que el 2015 sigui millor per a tots.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones festes i bon any a tu també. Que aquest bloc i d'altres et serveixin d'inspiració ara i en el futur.

      Elimina
  4. Fantastic reportatge i magnífiques fotos, com sempre. I quant talent junt! Des d'aquí seguirem somiant amb les vostres fotografies. Bon any!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marta, i bon any també. Si veiem cap lloc de pícnic, t'avisem. D'acord ?

      Elimina
  5. Sempre amb sembla que ha he mirat be el teu bloc i sempre amb surt algun lloc desconegut i molt bonic,veig que te de ser molt maco el recorregut per totes aquests salts !!

    ResponElimina

Llista de blocs