6 de des. 2014


Me'n faig creus que encara estigui seguint la llista que vaig fer a finals d'estiu.

Avui tocava sortir de la Garrotxa. Anar al Ripollès, a Gombrèn. A una gorga situada al costat de la pista que et porta al santuari de Montgrony.

La primera vegada que la vaig veure va ser gràcies al magnífic bloc de fotografia de natura d'en Marc Cargol. Us el recomano. Les fotografies són espectaculars tant per la composició com per gaudir d'una nitidesa envejable. Vaja, chapeau ! feu-hi una ullada i segur que em donareu la raó.


Amb el temps que porto fent el bloc de gorgues, han anat apareixent altres persones que s'han interessat per gaudir fotografiant aquests petits tresors.

Alguns d'ells també deixen petjada en forma de bloc com en Cinto Soler o en Josep Balius. Altres, com en Kim Arredondo, creant grup de Gorgues i Salts d'aigua de Catalunya al facebook on la gent pot posar-hi les seves fotografies. N'hi ha d'altres, però potser amb no tant de material sobre gorgues.

Us recomano visitar-los ja que hi trobareu llocs, sobretot fora de la Garrotxa, que encara no he visitat i que us poden interessar.



I si anomeno aquests blocs és que al tornar a casa, repassant el gorg del Banyuts per internet, he vist que cada vegada és més difícil fer una foto diferent. Als enllaços que us he posat, veureu com si bé la primera foto que poso és "original", la segona té semblança amb la d'en Marc Cargol i la tercera amb una de les d'en Cinto. 

Vaja, que cada vegada és més difícil sorprendre tant amb fotos noves de llocs coneguts com trobar llocs nous per fer-los conèixer.
Però ho seguiré intentant...

-----------------------------------------------------
Per anar-hi és molt fàcil.
1.- Ripoll -> Campdevànol --> Gombren.
2.- A 1-2 Km aprox. passat el poble, trencant a mà dreta cap al santuari de Montgrony.
3.- a 1 Km aprox. hi ha un indicador que assenyala les escales per baixar a la gorga.
-----------------------------------------------------

16 comentaris:

  1. Gracies per nombrarme Ramon me fa senti una mica mes important sobre aquest tema el que tu domines a la perfeccio les fotos son genials i com tu saps la majoria de llocs que he anat els he tret del teu bloc i tambe de en Josep Balius me encanta que segueguis tambe algun dels llocs que he ant una abraçada Ramon

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per suposat que segueixo els vostres blocs. A veure si undia quedem i m'ensenyes les de Camós.

      Elimina
    2. dons ara seria un bon moment no saltan sempre te que ploure

      Elimina
  2. Wuapíssimes fotos!!!! A veure si és veritat que un dia ens trobem tots el "caps tronats" per l'objectiu. Demà, precisament, anem amb en Cinto i d'altres companys "tocats" a dinar plegats a Campdevànol. Quina festa de penya! Una abraçada forta Ramon.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anna. Aneu al torrent la cabana? En Jacint de Santa Pau m'ha comentat que hi anava, però jo demà (en principi) ja el tinc ocupat. Que us vagi molt bé.

      Elimina
  3. Sí!!! Crec que demà coneixeré en Jacint, però no anem a "La Cabana", estarà a "petar" crec que anirem a Vilardell. Ja veuràs fotos, segur, segur!! Muak!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres!!! m'esteu avançant :) El dia que hi volia anar no vaig poder i després vaig veure les fotos d'en Josep Balius. Pel que sembla, una passada de riera. Que us vagi molt bé.

      Elimina
  4. Hola Ramon, molt bon reportatge amb millors fotos, no m'extranyaría que t'aguessis mullat ja que veig que la riera baixa amb força, pro el que m'intriga mes es desde on vas prendre la primera foto, sembla com si estiguessis enfilat dalt d'un arbre, aquesta perspectiva no l'havia vist mai, quan hi torni si m'enrrecordo m'hi tinc que buscar, la veritat es que m'ha impactat. i gracies per esmenar-me, a mi també m'agradaria un dia trobar-nos tots, pro ho tinc un xic difícil. Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep, quan es hivern solo anar a les rieres amb botes de pescar. Això em dóna molta més mobilitat. I és aquesta la que em va permetre travessar la riera i anar fins a la gorga mateix. Allà vaig veure que, ajudat per boixos, no em seria massa difícil guanyar uns metres i fer una foto amb la gorga completa i la sortida de l'aigua.

      Elimina
  5. Sencillament espectacular el lloc i les fotos, però és increible com domineu l'art de la fotografia tant tu com en Cinto i el Josep que sou els que millor conec el que feu. Us admiro molt, de veritat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta. Gracies pels elogis pero soc simple afeccionat en aquest món. Si vols veure fotos de natura espectaculars et recomano que busquis monphoto, un concurs internacional de fotografia de lloret. I si, com jo, vols gaudir de la fotografia en majuscules, busca Sebastiao Salgado, del que ara hi ha una exposicio al caixa forum.

      Repeteixo, gracies pels elogis, pero crec que el meu treball es mou entre l'excursionisme, la fotografia i com tu, en la divulgació. Una abracada.

      Elimina
    2. M'apunto l'exposició de Sebatiao Salgado! Moltes gràcies. Una abraçada.

      Elimina
  6. Aquest amb falta de veure es molt maco,m'apunto per no tardar gaire d'anari !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mangels, aquest racó també ha de ser molt maco a la primavera. Posa'l a la teva llista!

      Elimina
  7. Hola Ramón, avui seguint les teves indicaciòns he anat al gorg... molt guapo, a lo tonto i hem estat unes tres hores fen fotos...les pots veure al meu blog

    salut
    joan

    ResponElimina
    Respostes
    1. He passat pel teu blog i les fotos, totes, són espectaculars.

      Elimina

Llista de blocs