21 de gen. 2015


Aquesta excursió a Beget m'ha permès fer una altra marca a la llista. En un tros molt curt de la riera de Salarsa hi ha tres gorgues, anomenades de Correveu, de les que només tenia imatges de dues d'elles. La tercera gorga que em faltava és la que apareix sobre aquestes línies. Correspon a la més propera a Beget, just sota la més popular de totes, de la que es poden entreveure les parets en la seva part superior. 

Per coses relacionades amb la qualitat de la llum, les imatges apareixen en ordre invers al recorregut que vaig fer.  Al Sol li costa arribar a les fondalades de les rieres i, tot i haver-hi passat una bona estona a l'inici, al desfer el camí em vaig trobar que seus rajos començaven a il.luminar les pedres del salt donant-li una vida que no tenien abans.


Aquesta és la més coneguda de totes i no era la primera vegada que m'hi arribava. Quan un lloc el tornes a visitar sempre trobes diferents motius i enquadraments que havies descartat anteriorment.

A les fotografies de la primera excursió em vaig centrar en el salt d'aigua i les pedres que l'envolten. A la segona, vaig fer-ne una amb format vertical, inusual a les primeres entrades del bloc, i donant més èmfasi a la vegetació d'estiu que l'envoltava. I aquest Dissabte, a la tercera, tocava donar protagonisme a tot l'entorn. L'arbre despullat al costat del camí no hi podia faltar.


Donat que l'objectiu era completar les 3 gorgues, he cregut convenient posar-hi la que cau més amunt. Ja podeu veure que la fotografia no correspon a Dissabte, sino a l'estiu

M'hi vaig arribar a finals d'Agost del 2012. El camí que et porta directe des de la carretera et deixa a la part superior, a la part més fonda, sobre les parets del fons. Però per obtenir una millor foto calia anar al costat contrari. Així que vaig tornar a la del mig i, com que la temperatura encara era agradable, vaig remuntar el riu. A dia d'avui encara no conec cap camí que t'hi pugui portar de forma més directe.



La mostra no seria completa si no hi posés el pont del Bolossell (al costat de les cases de Bolassell i Bolossell). Aquest marca l'inici del tram de riu recorregut en vàries etapes que finalitza a la Teuleria, casa més propera a Beget i on hi ha el cartell d'inici de l'Alta Garrotxa.

Mai m'hi havia parat. Els rajos quasi horitzontals del Sol que travessaven l'arcada, senyal que encara era molt d'hora, van ser motiu suficient per aturar-me i passar-hi una curta estona.


I posats a posar totes les fotografies del recorregut i en ordre invers, aquí teniu la primera del dia. Per sort s'havien acabat els dies sense núvols i era una molt bona oportunitat per obtenir una imatge dels cims del Bassegoda, el Ferran i els cingles de Gitarriu.

13 comentaris:

  1. Molt bona sortida Ramon la part de Beget es fantastica soposo que aquest pont es el que queda al costat de la carretera abans de arribar a Beget be sera questio per no perdre la costum de seguir els teus passos una abrçada !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto. El pont és el que trobes venint d'Oix i quasi arribant a Beget. És la primera riera que travesses. El segon pont seria el d'en Quelet ja sobre la riera de Beget.

      Elimina
  2. Unes fotos precioses Ramon. Crec que haurem de tornar a Beget, perquè quan hi vam ser nomes vam visitar el poble.
    Jo també hauré d'escriure una llista; perquè quan arriba el cap de setmana no sé per on començar del munt de llocs que tinc al cap per anar...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta, això de la llista va de meravella. Potser a vegades me la salto, però en general la segeuxio bastant.

      Elimina
  3. Fantàstic reportatge Ramon, les fotos precioses com sempre, viam si puc seguir amb el meu aviat.Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep, tant de bo puguis tornar a escriure aviat. Però espero que les sortides, que al final és l'important, les hagis anat fent.

      Elimina
  4. Bones Ramon, ja fa un parell d 'anys que vaig descobrir el teu blog. Tenim una caravana fixa al camping de Sadernes i ens encanta molt anar al riu (La vall de Sant Aniol te molts recons de gorgues encantadors). Ahir en vam anar a descobrir aquestes tres de Salarsa i son mooolt macas...sobretot la que pots fer uns salts bastants espectaculars desde les pedres. Moltes gracies per compartir aquestes petites maravelles.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Oscar, tenir el campament base a Sadernes és tot un privilegi. Segur que coneixes més racons de riu que jo msteix. Gràcies pel comentari.

      Elimina
  5. Encontré tu blog buscando información para nuestras vacaciones en la provincia de Girona y descubrí las pozas de Salarsa gracias a esta entrada. Fuimos hace un par de días después de visitar Beget y nos encantaron. Estabamos solos, un lujo. Nos bañamos debajo del puente. Un lugar perfecto para descansar. Gracias por compartir estos rincones. Un saludo Natalia

    ResponElimina

Llista de blocs