28 de febr. 2015



De tant en tant m'agrada tornar a visitar les de Sant Feliu.

I de totes les del meu poble, aquesta és especial. Ja sigui per ser el que era la piscina natural dels santfeliuencs amb trampolí inclòs abans d'obrir "La ponderosa" (els que recordeu Bonanza en podreu situar el nom) o pel seu segon nom de "Miami", reminiscències de lloc paradisiac llunyà, inabastable anys enrera. 

És molt propera al carril bici per la sortida del poble direcció a Les Planes. Al primer pont que supera el desnivell format pel torrent que baixa del Boix, cal agafar el trencant a l'esquerra per a poder passar per sota de la seva arcada. A l'altre costat hi ha el safareix i la font del Boix, a més d'una taula per a poder anar de pícnic. 

La gorga no queda aquí mateix i cal caminar pel costat del riu aigües avall per la mateixa riba. Pel camí mig perdut de pescadors arribarem a la part superior, on trobarem el salt i les restes del trampolí. La part inferior la limita una petita resclosa de menys d'un metre i  hi trobarem una altra font (la font d'en Cinto) amb una altra taula, aquesta vegada més petita, rodona i de pedra.

Feia temps que no m'hi arribava amb la càmera. La darrera vegada va ser a l'estiu del 2010. A les dues fotografies de sota podreu veure la diferència molt notable que hi ha anar-hi a l'hivern o a l'estiu. 




10 comentaris:

  1. Moltes gràcies Ramon,
    Pels que som de comarques veïnes ens ajudes molt a descobrir el territori. Encara recorso quan vaig saber arribar al Gorg del Molí dels Murris gràcies a tu i el teu blog.
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Daniel. Es veritat que de guies per anar als cims n'hi ha moltes i hi ha camins perfectament indicats, cosa que no passa a les fondalades. Bona nit.

      Elimina
  2. Uns racons bellíssims!! Dimecres vaig ser al castell d'Hostoles i carenejant fins al de Puig Alder baixant per Cogolls, una bona i deliciosa caminada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs no et vas trobar ningú? Els meus germans vàren fer la mateixa ruta.
      La intenció d'avui era anar a la gorga i després pujar a fer una foto al castell, però el cel era massa blau pel que m'he quedat més estona al riu.

      Elimina
  3. Fantàstiques fotos Ramon, com sempre. M'apunto les taules de pícnic per quan torni a venir cap a la Garrotxa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta, de zones de pícnic grosses no n'hi ha cap a Sant Feliu. Però per l'altre costat, hi ha unes quantes fonts que disposen d'una taula per a poder menjar.

      La que té dues taules és a la Fontana, sortint de Sant Feliu en direcció a Olot. Un lloc on, malgrat estar al costat de la carretera, com que no la veus, s'hi està molt bé a l'estiu.

      Elimina
    2. Gràcies Ramon. De fonts amb 1 o 2 taules en tinc unes quantes, n'hi ha de ben maques i agradables.

      Elimina
    3. Si és així, quan vinguis, m'avises a veure si ens trobem.

      Elimina

Llista de blocs