17 de maig 2015


Abans de res haig de donar les gràcies als membres del GECA d'en Bas. 

La setmana passada vaig publicar l'entrada "Salt de Gorners i Gorga de Can Roc". Per enèssima vegada visitava aquest tros de riu entre les cases de Gorners i Can Roc. I també, per enèssima vegada, tenia dubtes sobre el noms dels salts i gorgues que es van succeïnt al llarg de tot el riu. I no hi havia millor forma de solucionar-ho que contactar amb les persones que es coneixen el territori, és a dir, els del GECA. El Dimecres ens vàrem trobar, i un darrere l'altre es van anar esveïnt tots els dubtes que tenia. 

La gorga d'avui és la de Gutlló. En una entrada anterior havia posat aquest nom a una altra que cau una mica més avall i que s'anomena de La Cadena. Corregit l'error i amb ganes de fer una excursió per a visitar-les totes (o quasi) fins al molí de Collfred, dono les gràcies particularment a en Xevi, en Menguis i en Claudi.


La gorga cau una mica abans d'anar a la zona dels Pins. Abans del trencant cal fixar-se amb un baixant molt dret cap a la riera. Més que un camí és una torrentera. Una vegada a baix, la del Gutlló és una mica més amunt i la de la Cadena, una mica més avall.

Apart de la gorga que es veu a la segona imatge, sobre mateix hi ha un saltant dels que fan afició. D'aquesta riera sempre m'han agradat els enormes blocs de pedra grisa que descansen a la llera. I aquest punt potser és un dels millors exemples que us puc donar. Al no haver-hi cap referència humana us haig de dir que les pedres de l'esquerra són massa grosses per a poder fer un salt des de dalt.


Tenia ganes de trobar-les. Després d'un cap de setmana "social", m'hi he arribat avui al captard. Visitada la primera, volia arribar-me a la segona i així tenir les dues a la mateixa entrada. Però quan m'hi acostave he vist que estava "ocupada". Una parella en gaudia i he preferit no trencar la màgia del moment. 

Així que si voleu veure cóm és l'altra, haureu de clicar aquí. Les dues mereixen ser visitades.

12 comentaris:

  1. Unes fotos precioses I uns indrets increibles; haurem de tornar a anar cap allà a veure si els veiem.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta. Segur que si els busques ... Els trobes. Potser no seran aquests, però segur que seran igual de meravellosos.

      Elimina
  2. Maleït Ramon ! M'estàs fent gastar el sou en gasoil....aixó si,gràcies a tu també estic coneixent mica en mica els paratges més macos de la nostra Terra. Gràcies i una abraçada des de l'Empordà

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Xavi. Ho tindré en compte. A veure si publico alguna entrada de l'Empordà (ja en tinc ganes) i així col.laboro a la sostenibilitat del planeta. :)
      Gràcies per passar-te.

      Elimina
  3. Bon reportatge Ramon, desde lloc que fas mèrit al títol de caçador de gorgues, no pares d'investigar nous llocs,i les fotos ni cal dir-ho com sempre fantàstiques. Salut i una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep. Ja veus que tot i que m'agraden les conegudes, gaudeixo més quan vaig a una de nova de la que en tenia poques referències. I en aquest aspecte, Sant Privat és el paradís.

      Elimina
  4. Tindrem d'anar a Sant privat a veure si trobem les gorges,les fotos molt macas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mangels. I si no trobes aquestes, segur que en trobaràs altres, potser millors. És un riu molt acollidor.

      Elimina
  5. Hola ramón preciosos lugares, mi familia y yo hace poco descubrimos una parte de la hermosa garrotxa. En los próximos días pasaremos de nuevo X allí. Te agradecería si me facilitarás coordenadas de tus descubrimientos, para también nosotros deleitarnos con la naturaleza. Muchas gracias

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jaqueline. M'agrada sentir que gaudiu de la Garrotxa. En quan a les coordenades, no les tinc publicades. El millor que pots fer és anar al menú 'localització' on estan ordenades per pobles i valls. Una vegada situada, no són difícils de trobar. A moltes entrades també descric cóm arribar-hi. Que passeu un bon i refrescant dia.

      Elimina
    2. I si vols anar a alguna de concreta i no ho veus clar, m'ho dius.

      Elimina

Llista de blocs