28 de juny 2015


L'excursió és d'ahir a la tarda. Tenia ganes d'arribar a la font grossa, i a la mina des d'on es pot sentir tot el brugit d'aigua que dóna nom al riu: El Brugent. Per a desconeixedors de la zona, també cal indicar que molt proper hi ha la casa de Ribrugent, masia molt gran propera a Coll d'Úria, amb vistes impressionants sobre la Vall d'Hostoles.

El dia de Sant Joan vaig fer una part del camí. Després d'aturar-me massa a un parell de salts  vaig decidir recular. Quasi no hi havia llum i bé valia la pena esperar una nova ocasió per arribar a la font i a la mina.

A la foto superior podeu veure la Font Grossa, la que porta la major part de l'aigua al riu. No us penseu que només és aquest rajolí, per gruixut que sembli. Poc abans, l'aigua passa subterrànea i surt de cop,  pel costat dret de la font, essent realment el naixement del riu.


Una mica més amunt, amb el camí perfectament indicat i ja amb el llit del torrent sec, hi ha la mina. En una escletxa de les roques hi ha un forat. Si poseu l'orella podreu sentir l'aigua saltant per dins. Situat a mitja alçada de la muntanya de la Salut, deu recollir bona part de l'aigua d'aquesta part de Collsacabra. I també deu ser per això que sempre hi sentireu aigua.


Després d'arribar-me a la mina i a la font, on em vaig refrescar i beure de debó, vaig preferir tornar als salts que havia trobat el dia anterior. Ara, potser amb una mica més de temps, podria treure'n alguna fotografia diferent, mostrant més l'entorn on estan situats.


... i mentre l'excursió la vaig fer ahir, donat que celebrar coses abans d'hora pot portar mala estrugança, la publico avui que el blog ja ha arribat als 400.000 clics.

Moltes gràcies per seguir-me i espero que entre tots tinguem cura d'aquests entorns tant preciosos i delicats de la Garrotxa (i altres comarques).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Per arribar-hi només cal que seguiu la ruta 23 de Sant Feliu
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

12 comentaris:

  1. Ostra Ramon 400.000 quasi res pots estar molt orgullos deu ser que molt el trobem molt interesant te ho mareixes !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto. Els 400.000 clics són vostres. Per tant, gràcies per fer-ho possible.

      Elimina
  2. 400.000 felicitats! Vol dir que no ens volem perdre el què fas. Que tens un munt de seguidors de les magnifiques fotos que ens fan somiar en paraïsos propers.
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta, és veritat que els paradisos són propers i, com li he dit a en Cinto, els 400.000 clics són vostres. Gràcies per seguir-me.

      Elimina
  3. Molt macas les fotos,es veu molt refrescant,tindrem d'anar a conèixer la font grossa,felicitats per tenir tan seguidors i arribar als 400000 clicks.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola M.àngels, si busques un recorregut refrescant per aquests dies de calor, aquest és el lloc. Gràcies per contribuir a aquesta fita.

      Elimina
  4. Caram's 400.000 .... Es una evidència de dues coses: de l'interés del que fas i de la qualitat amb el que ho estas fent.

    Mooooooltes felicitats i pels 800.000

    ResponElimina
  5. Gran reportatge com tots els que fas amb immillorables fotos, per axó no es d'estranyar lo dels 400.000 clics, de tota manera felicitats, una abraçada i salut per fer-ne un milió mes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep. Potser el secret és fer-ho amb el cor. Espero continuar mantenint-lo en forma.

      Elimina
  6. Teníem previst fer un tram del riu Brugent però després de veure i llegir el magnífic reportatge d'on neix, afegirem la capçalera, gràcies per compartir-ho i moltes felicitats pels 400 000!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Maria, si feu els dos trams us semblarà que feu dues excursions diferents. La part baixa governada per les grans gorgues i la zona volcànica. La part de dalt, una passejada de frescor acabant on comencen els faigs a la muntanya de la Salut. Dues molt bones excursions. Si necessites indicacions, digues-m'ho.

      Elimina

Llista de blocs