6 de jul. 2015


Aquest Dissabte he estat el convidat d'en Joan Colom. Mentre aquest bloc em va servir com a excusa per anar descobrint les diferents gorgues i rierols de la Garrotxa, a l'altre costat de la Mare de Déu del Mont, en Joan va fer el mateix amb les gorgues i rierols de l'Alt Empordà. 

Crec que l´únic que ens distingeix és el pes de la motxilla i la companyia, però no l'afany de trobar i re-descobrir nous entorns fluvials del nostre petit país. Una gossa, la Duna, i un mòbil per guardar els records són suficients per a ell. 


Coneguent la meva predilecció per a les gorgues petites, amagades i de difícil accés, va escollir un lloc perfecte. Vàrem anar una mica més amunt de Maçanet de Cabrenys per trobar la Ribera de Sabarrés. Sense camí per seguir vàrem baixar un tros de la riera fins a l'aiguabarreig amb el riu d'Arnera. 


Poc abans ens vàrem parar a la primera gorga, on ell va aprofitar per fotografiar-me "de mig cos". Fins aquí la riera baixava en poc pendent i coberts per la vegetació, no teníem massa calor. Però no massa lluny la riera ja baixa enmig de pedra nua i fem la parada al gorg del Salt, objectiu principal de la sortida, la que apareix a la primera imatge d'aquesta entrada.


Però la visita no era només d'aquesta gorga encanonada entre les pedres, sino de tot l'entorn fins arribar al riu d'Arnera. Al principi semblava de dificil accés, però tot era intentar-ho.


Baixant amb molt de compte per la penya, i deixant la Duna a dalt, vàrem accedir al creuament d'aigües, on ja no vàrem poder anar més enllà per terra ferma. Tornats a la gorga del Salt, el millor plaer de tots, gaudir d'una bona remullada, amb aigua freda i transparent, en aquest petit paradís.


Ja veieu que aquesta entrada és diferent de les anteriors, però el reportatge fet per en Joan s'ho mereix. Quan em va passar les seves fotos no podia fer menys que combinar-les. Espero que us agradi.

Moltes gràcies Joan, i fins la propera.

9 comentaris:

  1. Ramon, tot un honor compartir amb tu aquesta sortida i compartir també experiències i aquests petits tresors, com tu molt bé em vas dir, amagats al nostre territori i que anar-los descobrint ens deixa embadalits. El molt bon regust de boca que em deixa tot plegat, ja em fa pensar en la propera. Moltes gràcies!
    Joan

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joan, segur que hi haurà una propera. Ja sigui a l'Empordà o a la Garrotxa. Tant se val. Una molt bona matinal. Gràcies.

      Elimina
  2. Ostra que guapo jo vaig anar un dia a Massanet d Cabrenys nomes en vaig trobar una ara quant la aigua sigui mes abundant i tornare molt bon i instructiu reportage Ramon una abraçada !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto, en Joan em va comentar que n'hi havia un reguitzell. Crec que va triar la més amagada, la que més m'agradaria. I així ha estat. Però com diu també, a l'estiu el cabal baixa depressa.

      Elimina
    2. Sí, així és. L'entorn de les Salines té un grapat de rierols amb gorgues, moltes d'elles, poc conegudes donat la dificultat d'accés per l'emboscat del terreny. Però si durant les properes setmanes no plou, molts d'aquests rierols baixaran amb molt poca aigua.
      Joan

      Elimina
  3. Ramon, has trobat el teu alter ego empordanès?
    He de reconèixer que es una comarca per a mi molt desconeguda i ves per on ara ja se com introduir-m'hi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi, ja ho veus. Quan hi anàvem, part de la conversa va girar sobre 'el mètode' de trobar-les. Les coincidències van ser moltes i més d'una cosa vàrem aprendre un de l'altre. I per recòrrer l'Alt Empordà, baixar de les muntanyes cap al mar pot ser una bona opció.

      Elimina
  4. Hola Ramon un bon llogaret per passar el mati, tu sempre buscant nous i diferents enquadres, molt bones fotos. Salut.

    ResponElimina

Llista de blocs