8 de nov. 2015



Passejada curta pel costat del Fluvià, en el seu tram anterior a l'arribada a Olot. Arribo a les fonts de Sant Roc amb el temps just per captar la boira matinal abans que s'acabi esvaïnt del tot. 


El camí és molt agradable ja des del seu inici. Sempre al costat del riu, en molt pocs quilòmetres vas passant per diferents boscos. El sender és molt marcat i més aviat planer, només amb algun petit desnivell de tant en tant.


La tranquil.litat de les aigües em permeten captar el reflexe dels arbres de l'altra riba. La seva alçada és considerable i aquesta és la millor manera que se m'ha acudit de posar-los dins la càmera.


I una mica més amunt, passada la pista d'atletisme, baixo al gorg de sota del molí d'en Collell. Tot i que hi ha un camí que m'aproxima a la llera, per acabar de baixar me les empesco enmig dels grans blocs de basalt. Tinc un cert negit de caure. Relliscar sobre aquesta pedra humida és molt fàcil i haig d'estar molt alerta. Més quan les que hi trobo semblen esmolades. M'hi estit una estona i torno al camí.


Però no tot és agradable. Trobo el cadàver d'una vella Derbi Variant, senyal que el riu no pot empassar-s'ho tot. Per altra part, records de la meva adolescència en que o tenies una Derbi o tenies una Vespino. No hi havia massa per triar. 


El camí de pescadors al final em porta de nou al carril bici. Quina bona idea va ser recuperar l'antic traçat del tren !!! Uns quants metres més amunt, abans d'arribar a Codella, surto a la dreta per tornar al riu.


Baixo amb més facilitat a la llera, al gorg de la Casa Gran, i faig les darreres fotografies abans de tornar a casa. Ara agafo el carril bici, directe, de baixada, fins a Sant Roc. 

Un altre bon dia de tardor sense moure'm massa lluny de casa.

4 comentaris:

  1. Molt maco aquet recorregut,estat per Sant Roc preo desconeixia tots aquets raconets del riu tan bonics !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola m.àngels. Crec que és una molt bona combinació pujar per riu i baixar pel carril bici.

      Elimina
  2. Preciós recorregut amb unes imatges magnifiques, desde lloc que l'aigua era un mirall, llàstima de la Derbi que passava per allà, les feien en el meu poble. Una abraçada i salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep, al trobar ça derbi vaig recordar-me de les dues coses que esmento. Ves a saber com hi va anar a petar i quants anys hi porta magrat les riuades. Per cert, un bon recorregut. Te'l recomano.

      Elimina

Llista de blocs