6 de des. 2015


Malgrat que el dia no acompanyava, avui he fet una passejada molt efectiva per la Vall del Bac. L'objectiu no era només tornar a visitar les gorgues que ja coneixia, sino incloure'n una de nova a la llista de la Garrotxa, que a aquestes alçades ja em costa molt.

Primer m'he aturat al pont del Tomàs. És un lloc esplèndid per les basses d'aigua transparent, per les formes de la llera, pel pont i, sobretot, pel roure que surt d'un dels seus costats. Encara que no es pugui apreciar a la fotografia, és un d'aquests arbres monumentals, dignes de ser fotografiats.


Després, cap a Planes Rònegues, potser la gorga més coneguda de la vall. Avui no, però a l'estiu hi entra molt el Sol i l'aigua continua essent transparent, de color blau turquesa. El nom sempre m'ha agradat. Et transporta a llibres fantasiosos. I si mirem els topònims del voltant, potser en Tolkien va passar per aquí: La Plana Magra, La Plana del Gingebre, La Plaça reial ...


I tot seguit, la descoberta: La gorga de la Canova. Queien unes quantes gotes, però això no m'ha impedit remontar el riu fins a trobar-la. M'ha agradat. Segur que no és tant assolellada com l'anterior, però diria que té més profunditat i un salt a la capçalera, que sempre embelleix. 


I per acabar la jornada, he anat a les gorgues del Molí, prop de l'hostal de la Vall del Bac. Sembla estrany que tota la riera pugui passar per un tub. Fins i tot fa una mica de mal efecte. Però, a l'altre costat, l'aigua continua essent tant cristal.lina com era a l'inici de la vall. És a dir, per posar-t'hi sempre que vulguis.

6 comentaris:

  1. Un lloc i reportage fantastic ja fa un parell d´anys seguin la entrada del teu bloc vaog anar ara no recordo quina gorga era pero no la vaig trobar sera quastio de tornar hi una abraçada Ramon !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto. Quan acabi el que estic fent, t'hi acompanyo, sigui quina sigui:)

      Elimina
  2. Bon reportatge Ramon, sembla un lloc força tranquil, al menys en aquest temps. Una abraçada i salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep, la Vall del Bac és una vall que no té res a veure amb les seves veïnes de l'Alta Garrotxa. És molt tranquil.la, per anar a passsejar.

      Elimina

Llista de blocs