26 de des. 2015


Per Nadal, cada ovella al seu corral. 

I això és precisament el que he fet avui, tornant a la Font Grossa, al Brugent, al meu poble de naixement, Sant Feliu de Pallerols.

Ha estat una volta curta pujant pel costat dels arbres d'en Casals fins arribar al pas d'en Nyeua (el meu avi) i continuant amb el torrent de Can Manyà (o riera de la Fàbrega) al costat. La tornada, per La Fàbrega fins arribar quasi al Firal, on he trencat cap a l'estació, passant pels arbres d'en Casals. 

Els que coneixeu molt la zona sabeu perfectament per on he passat. Pels que no, us aconsello la ruta 23 que surt del Firal. No és exactament la mateixa, però us hi portarà sense problemes.

M'ha agradat veure que el torrent manté un cabal d'aigua bastant considerable, sobretot si el comparo amb la riera de Collfred, on vaig anar fa un parell de dies. La verdor, la mantenen les innombrables falgueres que habiten properes a l'aigua. Tot i així, que plogui aviat, si-us-plau !




5 comentaris:

  1. Respostes
    1. Sí. Aquesta vegada he pogut pujar a la pedra que hi ha sobre la gorga.

      Elimina
  2. Es preciós Ramon, crec que els records d'infantesa tenen un alguna cosa especial, per on passes, que no es el camí pro es per on anaves de menut i axó et fa recordar els teus moments d'infantesa i tot el que l'envoltaba, segur que aquesta excursió ha sigut així i espero ho hagis passat be. Segons els meus informes mes amunt hi ha el salt del Portuguès oi?, es molt feixuc arribar-hi ho puc fer amb la dona?, he vist fotos teves i m'agradaria anar-hi, quan plogui es clar. Una abraçada bones festes i SALUT.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep, de petit, anar a la Font Grossa era tota una caminada i una festa. Normalment hi anàvem amb l'escola o a l'estiu amb el casal. Abans tot eren prats que permetien jugar. Ara, quasi tot és bosc.
      En quan al Salt del Portuguès, és a Les Planes. Et deixo l'adreça d'un bloc que descriu el camí. http://can-dou.blogspot.com.es/2012/12/tardor-al-saltant-del-portugues-les.html. No és complicat i el podeu fer perfectament amb la teva dona.

      Elimina

Llista de blocs