10 de gen. 2016


Ahir matí tocava anar a Beget, a recórrer la seva riera fins a Hortmoier. I així ho havíem planejat amb en Joan, el meu germà gran.

Ens aixequem aviat. Quedem a la carretera d'Oix per deixar uns dels cotxes. Passem els estris a l'altre i enfilem primer cap a Oix i tot seguit cap a Beget. El dia promet. Ni amenaça pluja, ni serà d'aquells sense cap núvol que van bé per la caminada però no per a la fotografia.


La primera parada la fem de baixada al pont del Bolassell, a la riera de Salarça, on la riera sembla no haver notat la sequera. La vegetació de ribera està ajaguda, senyal d'una crescuda sobtada no massa dies enrere. Segur que el calabruix que va caure la nit de reis en té la culpa.



Però l'origen de la nostra excursió és al pont d'en Quelet, a la riera de Beget, no massa més avall. Ens canviem de calçat i abans de caminar se m'acudeix mirar pel forat del pont. La riera passa per un congost estret plè de pous i gorgues de reduïda dimensió. Fabulós! 

Busco el camí per anar-hi i el trobo. Una vegada a baix, ell una mica més amunt que jo, intentem treure una imatge del petit salt que tenim més proper. És hivern i posar-nos a l'aigua no és als nostres plans. 

Però succeeix que li cau el polaritzador a l'aigua. Fem varis intents d'agafar-lo, però no podem. La gorga és massa fonda per arribar-hi i "pescar-lo". Així que, sense cap mena de dubte, en Joan es tira a l'aigua i es capbussa fins obtenir-lo. Perfecte! Tenim polaritzadors però ja no queda temps de fer l'excursió planejada. Canvi de plans.


Ser propers a Beget i no arribar-hi és com un petit sacrilegi. Anem al poble i recordem les vegades que ens hi hem arribat en diferents excursions. Primer visitem l'església i "la majestat de Beget". Després passegem pels carrers fins arribar a a l'hostal El Forn, on fem la cervesa/cacaolat i la fem petar amb el del restaurant.


Per tal de continuar aprofitant el dia, el millor és que fem les basses de la riera de Salarça. Així que tornem al pont d'en Quelet, on deixem altra vegada el cotxe. Ens acostem primer a la més coneguda i concorreguda.

Com que m'interessa saber el temps que es tarda en fer la passejada a peu del pont d'en Quelet al del Bolassell, deixo en Joan a aquesta i torno a la pista per continuar amunt. Ell ja vindrà amb cotxe. Em desvio per arribar a la primera bassa, la que correspon la fotografia de capçalera.


Arribat al Bolassell el trobo fent fotos des de l'altre costat del pont. Li comento si està fent sortir el preciós saltiró que hi ha a l'altre costat. Està concentrat. El seu problema és que no surti el pont nou per on passa la pista. Per la foto queda clar que ho ha aconseguit.

Aquest cap de setmana tenia en ment un objectiu no complert, però n'he aconseguit un altre gràcies al desafortunat incident. I com que la capbussada feta s'ho mereix, les fotos d'en Joan també acompanyen l'escrit. Espero que no hagi agafat cap bon refredat i que la setmana vinent hi poguem tornar.

Bona setmana!


6 comentaris:

  1. Bon reportatge, amb el teu germà feu un bon tàndem. Una abraçada i salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep, t'has fixat que la majoria de fotografies estan tirades a pocs metres de distància l'un de l'altre ? El que dóna la fotograia ...

      Elimina
  2. Quin reportatge tan preciòs, un lloc maravellos...que bé que ho deveu passar recorrent aquests fabulosos paratges.Moltes gràcies per fer-nos gaudir d'aquestes precioses fotos!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mercè. Sí, la veritat és que els llocs són meravellosos ... i tenim molta sort de tenir-los propers.

      Elimina
  3. Bona tarda Ramon,

    tinc un dubte, es pot fer la riera a peu del pont de Quelet fins el pont de Bolassell? Sí es així que es fa per corriols o senders paral·lels a la riera?

    Gràcies i salutacions!

    ResponElimina
  4. Hola, no en conec el camí. Alguna vegada he fet trossos però pel mig de la riera. Des del pont d'en Quelet a la primera casa la riera baixa bastant planera pel que es pot fer per l'aigua. Des de la primera casa fins al Bolassell, hi ha traces de camí, però no t'escapes de passar per l'aigua amb llocs que cobreixen per sobre la cintura. Si ho trobeu ja m'ho direu :)

    ResponElimina

Llista de blocs