3 de gen. 2016


Primera sortida de l'any amb un clàssic, el pont del Llierca.

Però per variar, ho he fet des del municipi al que pertany, Tortellà. Amb una mica més de mitja hora de caminada, seguint el GR que porta cap a Sadernes, m'he plantat sobre el pont. El camí és més aviat planer i no té cap dificultat.


Com que era aviat i el Sol encara no tocava l'arc, he baixat primer a la part del darrera on hi ha la resclosa, per intentar fer una foto una mica diferent de les que estem acostumats. L'espai d'aigua de davant del pont és gros, però el del darrere també és de bon aprofitar.


Després sí que he anat a buscar la foto "típica", com podria ser la que encapçala l'entrada. L'espai de la gorga era molt ple i ara, a l'hivern, transparent. Jugar amb els reflexes de l'arc també és un clàssic.

Per la tornada, en comptes d'enfilar altre cop el GR he preferit anar per la pista que surt de sota el pont. Amb mitja hora de camí per bosc i camps, arribes al pont de la carretera que uneix Montagut i Tortellà. Més que un pont és una llarga passera on el riu baixa molt quiet i amb molt poca profunditat.


Les formes que agafen les roques a la llera sempre m'ha atret. Avui, després d'intentar fer una foto dels reflexes dels petits arcs a l'aigua, al recular m'he adonat que tenia al davant la millor forma de recollir el plegament de la roca (*) . Una gran classe pràctica de geologia.

Pel tros final fins a Tortellà he invertit 30 minuts més per la carretera, la part més pesada.

(*) Pels que no coneixeu el lloc, l'aigua baixa per l'esquerra de la fotografia i no seguint aquest plegament com es podria pensar.







4 comentaris:

  1. Un Pont Majestuos me encanta el lloc be abans en deiem el pont del diable amb temps a anat cambian de nom a sobre i a una casa que guardaven la clau de Sant Aniol recollir la vaia un duro un preu simbolic que venia de allo que ens deien de petits quan siguis gran te donarem un duro i la clau !!! molt bones fotos Ramon !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto. Això del pont del Diable m'agrada saber-ho. I fer referència a on anàveu a buscar la clau per poder obrir Sant Aniol, dóna una idea de les "poques" vegades que segur t'hi has arribat. Merci.

      Elimina
  2. Bon reportatge Ramon el pont es bonic i majestuós el miris d'on el miris, sabia lo del diable pro lo de la clau que diu en cinto no, sempre s'arpen àlgo nou. Bon any i salut.

    ResponElimina

Llista de blocs