12 de març 2016


Avui no va de gorgues. Va d'una passejada agradable per Sant Joan les Fonts, amb la riera de Bianya al costat, arribant als cingles de Fontfreda.

L'itinerari és el número 16 i surt de la plaça, però jo l'he iniciat des de darrere l'escola. El camí baixa cap a la riera i segueix per la riba dreta, amb un passeig molt planer i agradable, fins al lloc més espectacular de la cinglera. Al davant trobarem grans prismes de basalt que la vegetació encara no ha pogut cobrir.


Continuant amunt, per tal de fer la ruta circular, he travessat la riera per unes enormes lloses, situant-me a la riba esquerra. Des de l'altra costat he anat veient com la cinglera continua uns centenars de metres més, fins que unes altres passeres m'han permès tornar a l'altra costat.

I és en aquest punt on he trobat unes formacions interessants. Apart de la cinglera, que sembla finalitzar en aquest punt, uns quants prismes de basalt surten de terra: semblen seients disposats per a contemplar el pas de l'aigua.


De ben segur que la primavera o la tardor són millors estacions per a fer aquest recorregut. Tot i així, m'ha agradat descobrir aquestes formacions, més enllà del punt central dels cingles de Fontfreda.

------------------------------
Per anar-hi, seguiu l'itinerari 16 de Sant Joan les Fonts.
------------------------------

8 comentaris:

  1. Great photos - the composition, the colors... very well captured.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Thank you! I live in a volcanic area and this is a small part about what you can find in it. I recommend you to search "Castellfollit de la roca" to know one of the most beautiful villages located in the top of a volcanic cliff.

      Elimina
  2. Hola Ramon, bon reportatge, un lloc molt bonic, pro es que vius en una terra ... molt agraïda i bonica. Una abraçada i salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep, hi vas passejar a la tarda? o et vas concentrar amb el molí fondo?

      Elimina
  3. Ostra molt maco el lloc Ramon una vegada buscant el moli fondoi vaig anar a parar pero no vaig continuar sera questio de arribar mi algun dia una abraçada !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto. Però no t'esperis una gran extensió. És només un tros petit però amb un encant especial.

      Elimina
  4. Precioses les fotografies d'aquestes pedres vestides de diferents colors.
    Gràcies per l'enllaç. Crec que és un recorregut que bé s'ho val.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Maria, tot el recorregut val la pena. Però, per no enganyar a ningú, la primera i darrere fotos corresponen només a un petit tram. Ara, això sí, amb aquest recorregut passaràs per un dels salts més macos de la Garrotxa, veuràs vàries colades de lava, i passaràs per dies pedres de basalt espectaculars. Espero haver-te convençut ;)

      Elimina

Llista de blocs