9 d’abr. 2016


Fins a 3 intents per arribar a aquesta gorga !! El primer, per part d'en Cinto, que s'hi va acostar, la va veure a sota però no va veure clar cóm baixar-hi. El segon, una setmana més tard, després d'embolicar-me molt crec que vaig arribar al mateix punt. I el tercer aquesta mateixa tarda.

Ara, una vegada trobat el camí, sembla fàcil. Però no ho és quan només tens la referència de l'Institut Cartogràfic i de la foto que vaig trobar a Internet a càrrec d'en Josep Ma Soler Fita, però sense cap rastre del camí. Els mapes de l'ICC no arriben al detall que necessitava.

Però aquesta tarda, havent dinat molt aviat, he pensat que tindria temps de sobra per a trobar-la. Primer he intentar aproximar-m'hi baixant pel rec de la Bogeria (un nom molt curiós i encertat), però aquest finalitza amb un gran salt sobre la riera de Fontsanta. Així que he reculat i he tornat a inventar-me el camí fins arribar sobre la gorga, proper a les runes de Can Barrera, que ja havia arribat la setmana passada. 

A partir d'aquí, suposo que tenia el cap més clar, he vist i seguit un camí pel mig del bosc que m'hi ha portat fent una llarga volta. El salt, voltat de parets verticals, no s'hi pot arribar si no és remuntant la riera. Així que m'he deixat portar deixant el salt enrere fins trobar un trencant, de baixada i amb sentit contrari, i al cap de poc ja era la llera. La resta ha estat fàcil.

La gorga és grossa, amb un salt i parets de pedra tosca com si fossin baumes. El poc cabal d'aquesta riera fa que l'aigua no sigui transparent i que l'èxit hagi estat arribar-hi més que gaudir de l'entorn. Ara que, coneguent el camí, després d'uns dies de pluja segur que ofereix una millor imatge.


----------------------
Passat Ollers, cal seguir la carretera fins tenir les runes de Can Barrera a la nostra dreta. Perpendicular a la carretera surt una pista enmig dels camps que es dirigeix al bosc. A l'altra costat, només cal seguir el camí cap a l'esquerra (torrent avall) fins trobar-ne un que gira quasi 180 graus a la dreta. De baixada, aviat ressegeix l'espadat que ens portarà fins a la gorga. Deuen ser uns 10 minuts de caminada.

Per altra part, el mapa del ICC assenyala "gorgues de Can Barca" i "gorg Blau". Suposo que el nom de gorgues és que hi ha més d'una petita bassa, però m'estranya el nom ja que Can Barca cau molt més avall. En quan al gorg blau, vaig resseguir la riera fins a trobar el rec que baixa de Can Barca i no en vaig localitzar cap.
---------------------

7 comentaris:

  1. A veure si el trobo jo ara pero segurament esperere que plogui una mica baixan una mica de aigua encara que sigui poca te que ser espectacular ja axis amb el vert de la molsa o es be enhorabona per tobar lo a veure si algun dia per aquests pobles i trobo algu i me o explica nomes i trobo gossos encara no i he vist cap persona estan quansi deshabitats una abraçada Ramon

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto. Precisament a la tornada em vaig voler acostar a l'església d'Ollers i me la vaig trobar barrada per una tanca i ningú a qui preguntar. A veure si tens sort !!

      Elimina
  2. m'agradaria veure-la en directe...però si vosaltres, caçadors de racons, heu tingut tants problemes....casi que millor gaudir-la amb les teves fotos! felicitats per la feina!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carme, ara el camí ja el tenim :) però no és un lloc per banyar-se ...

      Elimina
  3. Ahir hi vaig estar... quin tresor! no és de les que fa el bany agradable, d'acord... entre d'altres perquè és molt ombrívola... però l'amfiteatre natural de les parets rocalloses que l'envolten... i el fet de no esperar trobar una gorga d'aquest tamany al bell mig del Pla de l'Estany, i endinsada en un bosc com ho està... la fa ben espectacular! Mercès per lar ressenya! Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Suposo que amb aquestes darreres pluges devia estar espectacular. Quan vaig anar-hi feia una calor de mil dimonis i crec que feia temps que no plovia. L'anfiteatre espectacular, però d'aigua en faltava. Gràcies per passar-te.

      Elimina
  4. Hi vam ser aquesta setmana i amb aigua i la fresqueta d'aquests dies és tot un privilegi!

    ResponElimina

Llista de blocs