22 d’abr. 2018


Cap de setmana amb escapada curta al Salt de Llavaig, a Sant Andreu de la Vola. 

Després de visitar el sogre a l'hospital d'Olot, he tornat a Sant Feliu ja que m'havia deixat les botes, i he enfilat cap als túnels de Bracons. Ja se sap que quan hi ha massa aigua, les botes em són imprescindibles.

Pel que fa a la carretera, és una llàstima que no puguis sortir a la Vola, sinó que has d'anar fins la sortida de Torelló per tornar tirar enrere. Però vaja, si no és que tens pressa, tampoc és tant de troç.

Ja a la sortida de la Vola, he agafat la pista direcció cap a Cabrera. Prat rere prat, revolt rere revolt, sense saber-ho vas seguint el curs del riu Forners. El paisatge és encisador i, abans d'aparcar , ja m'he adonat d'un parell de salts (amb gorgues) que algun dia m'hi hauré de parar, però no avui.

He deixat el cotxe al costat de la pista, molt proper a la casa del Prat. Des d'allà, tenint l'experiència de la primera vegada,  la he voltada deixant-la a la meva dreta, per anar a buscar el camí. Aquest va pujant de mica en mica i, a voltes, el riu et queda realment lluny, a molts metres avall. Tot i no estar senyalitzat, no té pèrdua. Potser, alguna vegada tens dubtes quan travesses un dels torrents que l'alimenta, però res més. 

Tota l'estona va per la riba dreta fins quasi al final on, sense alternativa, cal creuar-lo per situar-te a l'altre costat. Una mica més amunt ja apareix la paret imponent del salt, en una raconada reservada per a 'intrèpids'.


Literalment, és una paret. Deu fer uns 8 metres d'alçada i és impossible pujar-la per a cap costat. De fet, el camí que t'hi porta, abans d'arribar, fa un revolt per agafar metres. Potser puja més amunt i et deixa sobre el salt on hi ha més sorpreses.

------------------------------------------------------
Si voleu saber com arribar-hi, ho explico a la primera entrada. 
He calculat el temps de baixada i han estat uns 30 minuts.
------------------------------------------------------

L'endemà de publicar aquesta entrada, just el dia de Sant Jordi, el sogre, l'avi Jordi, ens ha deixat. Et trobarem a faltar. Descansa en pau.

1 comentaris:

Llista de blocs