23 d’ag. 2008


Amb aquesta imatge de la gorga de Planagem a Sant Pere Despuig (Vall de Bianya) començo el meu blog de "gorgues de la Garrotxa". De gorgues crec que n'hi ha un piló. Les més conegudes, i acceptades per anar-se a refrescar, són les Sant Aniol d'Aguja a l'Alta Garrotxa. Però n'hi ha moltes més en els petits torrents i rierols de la comarca. Són llocs a on, en el pitjor dels casos, hi trobareu alguna altra persona i a on, en el millor dels casos, només es pot prendre el sol a les dotze del migdia, que és quan el Sol apareix enmig de la clariana que forma la pròpia gorga.

La de Sant Pere Despuig no és ben bé d'aquestes. És una gorga de fàcil accés que es troba al costat de la carretera que porta de l'Hostalnou de Bianya cap Sant Pere Despuig. Una mica més enllà de Sant Pere, a mà dreta hi trobareu una barana de fusta que separa la carretera de la gorga. Just abans de la barana hi ha un petit camí que la fa molt accessible per a tothom.

Per gaudir-ne plenament recomano anar-hi en bicicleta. La vall és encantadora. Deixant el cotxe a l'Hostalnou de Bianya només us caldrà uns 5 Km de recorregut bastant planer a excepció del petit turó de Sant Pere Despuig. A més, no caldrà que us preocupeu per on deixar el cotxe. La carretera és molt estreta i hi ha poc lloc per aparcar.

Següent
Entrada més recent
anterior
Aquesta és la pàgina més antiga.

1 comentaris:

  1. Hola Ramon, he trobat el teu bloc a través del d'en Christian Pérez i he de dir que m'agrada molt tant en qualitat de les fotos com en el contingut de les explicacions.

    Jo de petit havia esta minyó escolta i havia estat en molts campaments d'estiu per la Garrotxa. Recordo molt bé haver-me banyat en algunes de les gorgues que ens mostres, aquesta mateixa de Sant Pere Despuig va ser la primera quan devia tenir només uns 10 anyets, ai senyor! Enhorabona per la tasca, t'animo a seguir mostrant-nos aquests racons tan bells i alhora desconeguts. I de passada et convido a conèixer el meu bloc, dedicat al patrimoni natural de Catalunya, on a més trobaràs enllaços a altres blocs amics que també s'han animat a ensenyar-nos bocins de la pròpia terra estimada.

    Salutacions des de Salt. David.

    http://geodsoler.blogspot.com

    (PD: Amb el teu permís, incorporaré el teu bloc a la meva llista d'enllaços favorits)

    ResponElimina

Llista de blocs