14 de febr. 2010


Ja suposo que al veure aquesta foto no us vindrà ganes d'anar-vos-hi a banyar. Tampoc estic del tot segur que sigui un bon lloc per a banyar-se a l'estiu. No hi ha massa aigua. Però us asseguro que és un lloc espectacular i refrescant a on podeu remullar-vos, com a mínim, els peus.

És un salt d'aigua d'uns 30 metres d'alçada que es troba a la riera de Joanetes. A la primavera sí que hi trobareu aigua, però a l'estiu ja és més difícil. I en els dies més freds de l'hivern, tal com podeu veure a la foto, podeu tenir la sort de contemplar-la totalment glaçada.

Amb tot, el recorregut per anar-hi val la pena. Cal que agafeu l'antiga carretera de Bracons. Passat el poble de Joanetes enfilareu la collada. A pocs quilòmetres, en una de les cases que trobareu a l'esquerra (perdoneu però no recordo si és la segona o la tercera), surt una pista de terra, molt nova, tancada per una cadena. És la sortida d'emergència del túnel de Bracons.

Deixeu el cotxe i continueu a peu. Seguiu la pista fins arribar a una casa de pagès, que cau just sobre l'entrada del túnel. Des de la casa, passats uns prats, veureu l'ermita de Sant Mateu. De l'ermita surt un petit corriol que us portarà al salt d'aigua.

Des d'on heu deixat el cotxe, uns 20 minuts caminant i 30 passejant. L'excursió val la pena, tant per la casa de pagès, com per l'ermita, com pel salt d'aigua.

1 comentaris:

  1. Vejam si entre tots deixem aquest patrimoni ben retratat : )

    http://www.garrotxa.info/ca/excursionisme/excursions-matinals-garrotxa/el-salt-del-roure-a-joanetes-garrotxa.html

    http://www.garrotxa.info/ca/excursionisme/excursions-matinals-garrotxa/el-salt-del-roure-i-neu-a-coll-de-bracons-i-puigsacalm.html

    Salutacions i ánims amb el blog

    ResponElimina

Llista de blocs