14 d’ag. 2010


Com no em canso de dir, les gorgues del Brugent són molt grosses, profundes i sempre voltades de basalt. I aquesta no és una excepció. Voltada d'una exuberant vegetació i d'una paret de basalt, és de les que fa mitja basarda quan el Sol no hi pot entrar.

La vaig descobrir un dia que anàvem pel carril bici. Com sempre, després de l'estiu, solem agafar el carril bici des d'Olot pensant que l'esforç no serà tan dur com pujar alguna de les muntanyes del nostre entorn. Però, com sempre, ens animem i baixem massa kilòmetres que després els hem de tornar a pujar. I quan les cames encara no estan fortes, la tornada se sol fer molt, però molt, feixuga.

Doncs bé, a l'arribar a les Planes, el carril bici dóna una volta molt grossa abans d'arribar a l'antiga estació. Just abans de l'estació es passa un pont llarg amb una considerable alçada sobre el riu Brugent. Des de dalt es pot veure la grandària de la gorga.

Haig de dir que el recordatori d'aquesta gorga me l'ha donat un mapa de l'ajuntament de les Planes penjat a Internet (mapa de gorgues). En ell apareixen totes les gorgues del Brugent i de la riera de Cogolls. Com podeu veure, encara hi ha molt racons a descobrir.

1 comentaris:

  1. Hola
    En referència a una entrada anterior el pont de llierca forma part de Tortellà i no de Montagut com comenteu

    ResponElimina

Llista de blocs