18 d’abr. 2011

Amb el bon temps i les vacances tornen les ganes i les possibilitats de visitar una altra gorga. Aquest cap de setmana vaig pensar que seria un bon moment per anar a Sadernes. La calor encara no ha arribat. Per tant, per molt concorregut que estigués Sadernes, ningú s'atreviria encara a una remullada. I així va estar ahir Dissabte.

Aquesta gorga és molt fàcil d'arribar. Tot i poder-ho fer en cotxe, és més recomenable fer-ho amb una passejada. Després de Sadernes, cal enfilar la pista que remunta el riu. Castell s'espasa és l'inici del congost que trobareu just al segon aparcament, a uns 15 minuts caminant a pas lleuger. És el punt on, sense tocar-se, la riera d'Oix i la de Sant Aniol passen més aprop una de l'altra.

Una vegada arribats al segon aparcament, el camí surt a mà dreta just al mig dels cotxes. Des de l'aparcament, deuen ser uns 5 minuts caminant a molt estirar.

La gorga sembla ser el final del riu. La terra calcàrea s'empassa l'aigua deixant una platja de pedres rodones a on prendre el Sol. La gorga és profunda i permet fer unes quantes braçades. L'aigua prové del congost recomenable de remuntar.

3 comentaris:

  1. Genial! Passat Setmana Santa tinc previst d'anar-hi a Sadernes, intentaré trobar aquesta gorga.
    M'encanta aquest blog!
    Salut!

    ResponElimina
  2. Em penso que et refereixes a la Riera d'Oix quan hauries de dir el Llierca ? A la gorga del Castell Sespasa

    ResponElimina
  3. Hola, és veritat que és el Llierca, però també es pot trobar com a riera d'Escales o, com l'he conegut sempre, riera d'Oix. Ja se sap que quan vas riera amunt, els noms van variant en funció del lloc que li és més proper. Consultant diferents mapes de l'Institut cartogràfic, a escala reduïda posa El Llierca, però quan l'amplies posa riera d'escales. Grà cies pel comentari.

    ResponElimina

Llista de blocs