5 de maig 2013


Avui tocava tornar anar a la cerca de noves gorgues. I què millor que una assenyalada al mapa del Puigsacalm de l'Apina, que es troba ben bé a sota del Salt de Sallent, anomenada la gorga del diable?
Ja a l'estiu ho vaig intentar. Però anava sol i, després d'haver grimpar les primeres roques, em vaig adonar que no era una bona idea. Que qualsevol relliscada em podia posar en perill.

Ahir vaig convèncer al meu germà Joan i al meu nebot Francesc a que m'hi acompanyessin. No cal dir que la proposta era temptadora. Uns quants dies de pluja fèia que el salt baixés amb força, una gorga desconeguda de nom terrorífic i res més que un punt al mapa per orientar-nos.

Així que avui matí ens hem trobat a la zona dels pins (el pla d'en Xurri) des d'on hem enfilat el camí de Salt de Sallent per les escales. Una vegada arribats al punt on has de travessar el riu, hem començat a grimpar per les enormes roques que el configuren.

Però al cap de poc hem vist que era impossible continuar. Abans del Salt pròpiament dit, dues parets verticals i l'aigua baixant per l'escletxa entre les dues, ens han barrat el pas.

Estic convençut que la gorga és sobre aquest petit salt, però encara no sé cóm arribar-hi. Si algú ho sap, li agraïria que m'indiqués el camí, o la forma, d'arribar-hi. Malgrat potser la gorga no s'ho mereix, el fet d'estar just sota el salt ja deu ser, per si sol, espectacular.


8 comentaris:

  1. Carambes Ramon, una gorga tant a prop de casa i encara no la tens? No me'n sé avenir?

    Bromes a part, no et puc ajudar, però estaré encantat d'acompanyar-te a buscar-la. Eps... tu manes que ets l'expert.

    Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi, Ja veus que encara me'n falten. En quan a la gorga del diable, si no trobo a ningu que en sàpiga cóm arribar-hi, m'ho hauré de deixar estar. A la foto pots veure al salt al que vàrem arribar, i uqe va ser impossible de superar ... o potser hi hauré d'anar amb un escalador?

      Elimina
    2. Avui he buscat com arribar-hi ... i només he trobat escalades: http://barranquistas.blogspot.com.es/2013/03/torrent-de-les-cavorques.html

      Elimina
  2. Hola Ramon, com ja saps nomes he pogut arribar fins a les grans roques de despres de travesar el riu i tinc ganes de seguir, seria força interesant trobar el gorg que dius, pero crec que ja es molt haber arribar al punt on has estat, un dia que vagi acompanyat tambe ho tinc que probar, gracies Ramon per les teves troballes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep, ja m,agradaria, peròcrec que haurem de menester un sherpa escalador. Al comentari anterior hi ha un blog d,uns escaladors que en fan referència. I com dius, arribar al mateix punt que nosaltres, sense ser escaladors, te un gran mèrit.

      Elimina
  3. En el recull de saltants de la Vall d'en Bas que ha fet l'ajuntament de la Vall d'en Bas, preparat per a gent que fa barranquisme, es veu clarament que el Gorg del Diable no està just sota mateix dels Salts principals que configuren el Sallent del Gurb sinó que és el gorg que hi ha sota el salt posterior de 30m que us barra el pas per acostar-vos a sota mateix del salt. Per tant, el gorg que busques ja l'has trobat el que passa que potser no t'hi vas fixar. És un gorg molt profund i fosc que hi ha a la dreta de la posició del senyor de la camisa de quadres amb la càmara. Queda enganxat a les parets de la riba esquerra del torrent (a la dreta de la a imatge com t'he dit). Jo hi he estat un parell de cops i normalment té molta aigua. Els gorgs que hi ha sota mateix del Sallent (que jo mateix pensava que eren el Gorg del diable són només basses de recepció de l'aigua del salt però val la pena acostar-s'hi per la pregonesa del lloc). Apa salut!

    ResponElimina
  4. Ostres!! moltes gràcies. Ja vaig veure que hi havia un gorg, però com que em pensava que quedava més amunt, el vaig descartar. El meu germà, el de la camisa de quadres, em sembla que hi va fer alguna foto. Si no és així, hi hauré de tornar. També m,apunto el mapa que dius que ha editat l,ajuntament d,en Bas. moltes gràcies i bon Nadal.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Festes! Més que un mapa és un recull de recorreguts per a barranquistes però és pràctic pels que volem visitar salts i gorgs. Bon 2014!

      Elimina

Llista de blocs