27 de març 2016


Avui era un dia per passejar tranquil·lament per una riera. Als inicis de la riera de Milany sabia que trobaria un o altre salt, però no de les dimensions que podeu veure a la fotografia.


Buscava racons amb aigua neta, transparent, amb acumulacions de les darreres fulles velles dels fajos. Aviat el bosc es tornarà a omplir de color verd, tornarà a tenir vida i el paisatge canviarà. Serà el moment de tornar-hi i pensar que no hi has estat mai.


Al costat de la pista que porta de Llaés a Santa Maria de Besora hi ha les runes, i el rètol indicatiu, del molí de Tavèrnoles. En comptes de seguir el camí fressat a la seva dreta, he baixat a la llera i he començat a caminar. Com esperava, uns quants saltirons petits, fulles acumulades al fons, i més d'un racó on aturar-me. Un gran plaer.

Però mai hagués pensat que l'excursió seria tant curta. Al cap de poc, potser 10 minuts, a la confluència amb el torrent de Massacs ja he trobat el gran salt flanquejat per parets verticals als costats. Una gran i agradable sorpresa, però hagués preferit poder continuar caminant uns quants metres més, encara que els salts no haguéssin estat tant espectaculars.

-------------------------------
Per anar-hi des de la carretera de Ripoll a Olot passant per Vallfogona:
1.- Agafeu el trencant que porta a Llaés.
2.- Continuant cap a Santa Maria de Besora, en un revolt molt tancat sobre el riu de Milany i al costat de les runes de l'antic molí, hi ha espai per deixar el cotxe.
3.- Podeu agafar el camí fressat que hi ha al costat de les runes.
4.- Al cap de poc, potser 10 minuts, ja sereu davant del salt.
------------------------------

----------------------------------
Correcció substituint el nom de Salt del molí de Tavèrnoles pel Salt de la roca alta, tal com indica el bloc sobre la Vall del Ges, que coneixen la zona molt millor.
----------------------------------

2 comentaris:

  1. Ostra molt guapo el torreny de milany es inmens aquesta part no la conec mes amunt si quasi fins arribar al salt de la gitana veig segons dius es una marxa asequible perfecta per mi ja mirare de anar hi una abraçada Ramon uyyy si no fos per tu no coneixeria res SALUT !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto. Realment és molt proper a la pista, i no té cap dificultat. El que sí que no sé, és si el nom és Salt de Massacs al trobar-se amb la confluència amb aquest torrent (tot i que el salt és de la riera de Milany) o, potser, el salt del molí de Tavèrnoles, o potser un altre. L'haurem de consultar a l'expert del Ripollès, veritat?

      Elimina

Llista de blocs