25 de febr. 2018


No celebro cap aniverssari ni aquest 20 correspon a cap efemèride. No sé qui l'ha pintat (o qui el va pintar). És cert que fèia molt temps que no hi anava, però mai m'havia cridat l'atenció com aquest Dissabte. No sé si correspon a cap parada de pesca o a alguna altra cosa, però queda lleig, bastant lleig, així com les deixalles que s'acumulen en aquest tros de riu, sota la fàbrica tancada ja fa uns quants anys.

El gorg de la Dusol, o de la fàbrica vella, és un dels més fotogènics que hi ha a Les Planes. El pont de la carretera, un salt de dimensions que no permet enfilar-t'hi, i les formes de les roques, fan que tingui un atractiu que manca als altres. I aquest Dissabte, després de les pluges, ho volia aprofitar.

No tenia intenció de travessar el riu, només de gaudir de la vista des de la fàbrica estant. Però el 20 em va cridar l'atenció i vaig anar a veure'l de prop. La fotografia no enganya i les dimensions són considerables i, en aquest cas, les he volgut remarcar amb un primer pla, esperant que un altre dia, l'aigua l'hagi esborrat.

Però la mini-excursió no va començar aquí, sino a Cogolls, a Fontanils. Pensava que l'aigua hauria amorosit el naixement de la riera. Després de comprovar que no, tornant al cotxe, un home m'ho va confirmar: "Hauria de ploure molt per tornar la terra a les condicions normals. La sequera encara persisteix".


A Fontanils em vaig distreure una estona, sense massa èxit, fotografiant la molsa seca i els efectes que tenen el poc rajolim d'aigua que de tant en tant els cau a sobre. La tosca que porta s'enganxa a qualsevol lloc, ja sigui molsa o fulles que, passat un cert temps, seran estalactites de formes curioses.

Decepcionat per la poca aigua, em vaig arribar al gorg Tifei on, sense el calçat adequat, vaig quedar restringit a una petita platja de còdols al costat "dolent" de la gorga. 


Impotent al veure que no podia eliminar els reflexes del cel sobre l'aigua, el troc d'un arbre mort, va ser el meu joguet durant una bona estona. 

I quan ja estava disposat a tornar a casa, se'm va acudir que seria una bona pensada anar al gorg de la fàbrica vella, inici d'aquesta entrada. Quanta meravella en tant poc espai de terra!!

4 comentaris:

  1. Bones fotos Ramon, llàstima per la falta d'aigua, però el Brugent és rar de que poc o molt no baixi, el gorg de la fabrica Vella està impressionant. Una abraçada i salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per cert, els que han pintat el "20" podrien esborrar-lo!!!

      Elimina
    2. Hola Josep, no sé quin sentit té pintar un número a la llera d'un riu. Espero que unes quantes riuades l'esborrin

      Elimina
  2. Hola Ramón m'agrada molt el teu blog. Volem sortir a refrescarnos, I estaba fent una ullada. Tinc un dubte, en aquestes gorges t'en pots banyar??

    ResponElimina

Llista de blocs