24 de nov. 2019


Altra vegada a Osor, a les Guilleries, per trobar el Salt gros de Mas Claver. Però aquesta vegada amb avantatge. He fet la caminada amb guia local, en Francisco, pel que l'hem encertat a la primera :)


Hem començat enfilant la pista que porta a Mas Claver (GR-178-2) a partir del qual hem pogut gaudir d'una vista impressionant de Sant Miquel de Soterra. Haig de dir que és la primera vegada que camino per Osor i gaudeixo de vistes de l'entorn. Acostumat a moure'm arran de les rieres, difícilment en gaudeixo.

Passada la riera de Mas Claver, en un revolt pronunciat, hi ha una fita de pedres que indica el camí de baixada. Enmig del bosc, ara ja totalment confiat amb l'experiència d'en Francisco, ens hem desviat per anar a trobar el salt gros.


Certamenet és molt més alt que el que ja coneixia. Està format per dos salts consecutius i continua amb un tobogan molt llarg. En Francisco em comenta que, poca o molta, sempre hi baixa aigua. 

Cintinuem baixant, una mica amb cami inventat, fins a la riera d'Osor, on hi ha la pedra Foradada. Em comenta que fa temps van veure la fotografia en una postal a Internet i que no vàren parar fins a trobar-la. Van haver de netejar l'entorn per poder-la contemplar amb la seva magnitut. Ara, val la pena la caminada.

La tornada la fem travessant, no sense dificultat, la riera en un lloc bastant pla fins arribar de nou a la carretera. Fem 1Km caminat per aquesta via tant estreta i plena de revolts, i cap a casa.

Una bona sortida, esperant fer-ne una altra. Gràcies Francisco.


1 comentaris:

  1. Gracias a ti Ramon por la compañía.
    Descubriremos unos cuantos saltos más... Estoy convencido!!!
    Salut!!!

    ResponElimina

Llista de blocs