6 d’ag. 2013


Fèia temps que m'hi volia arribar. No és que estiguin un al costat de l'altre, però tenia temps suficient per fer-los els dos, tot i anar-hi quan el dia ja feia estona que s'havia aixecat.


El primer de tots, el Salt del Portuguès, amb la pluja d'aquest Juliol, m'havien ensenyat fotos molt maques. Es tracta d'un salt que diuen que arriba als 30 metres d'alçada. Es troba en una raconada del torrent de Llameca, afluent del Brugent. El torrent és estret i el salt no és més que la paret que no deixa avançar més. Més que una gorga, a sota hi ha una petita bassa que només permet remullar-te els peus.

L'excursió és molt curta, d'uns 20 minuts des d'on he deixat el cotxe, a la plaça de les Planes. La ruta s'inicia darrera l'esglèsia, enfilant els carrers sempre direcció a la muntanya, cap a Mas Joan i no perdent de vista que cal anar torrent de Llameca amunt.


El segon, la gorga Tifell. Amb la dèria d'anar al gorg de la Plana o del Duran, aquesta sempre l'havia deixat enrera. I, com podeu veure, si el que voleu és nedar, no hi ha res que la desmereixi. És una gorga grossa i fonda.


Com en altres incomptables ocasions per a lloc d'aigua de la Vall d'Hostoles, la millor guia passa pel mapa elaborat per en Joan Arnau de les Planes d'Hostoles.

8 comentaris:

  1. Veig que ja has anat al salt del Portugues a mi me va agradar molt ames el cami es facil el que no coneixia es la altre gorga den Tifell bueno ja tinc una altre idea per anar que tinguis un bon dia Ramon i ves buscant gorgues sobre tot accesibles salutacions i fins sempre

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto. Aquesta gorga d,accessible ho és, peròt,hauràs de remullar els peus per arribar-hi. A veure quan ens ensenyes la teva composició.

      Elimina
  2. Molt bones fotografies, bons llocs. Nedar-hi és interesant, però l'aigua és freda, tot i que sempre ha estat més freda a la riera de Cogolls. Ramon, felicitats per apropar-nos tot aquest paisatge. Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Quim. Ja veus que bastant sovint em deixo caure per Les Planes. La Vall d,Hostoles, tota, és una meravella d'aigua que cal fer conèixer a la gent, tal com fa el vostre ajuntament.

      Elimina
  3. Hola Ramon, veig que per la teva zona els salts i les gorgues son inacabables, es fantastic viure prop d'aquestes maravelles de la natura, m'ha impresionat aquest salt, tinc que anar-hi es precios i la gorga per gaudir-la, gracies per ensenyar-nos aquestes maravelles, una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep, ja veus que no s'acaben. Encara en tinc unes quantes més per a visitar ... i algunes més per a descobrir.

      Elimina
  4. Hola Ramon,

    M'encanta el teu bloc. L'any passat ja vam descobrir uns llocs increïbles per veure, disfrutar i banyar-te. I ara he vist que encara has penjat més.
    I amb el mapa amb les localitzacions... genial!

    Moltes gràcies!
    Marian

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marian. Doncs a gaudir-ne !!! Això sí, amb respecte a la natura i a la propietat privada, que encara que no ho sembli, quasi tots els boscos i pistes ho són.

      Elimina

Llista de blocs