20 d’abr. 2016


Avui matí m'he acostat a la raconada de Llaés, al Ripollès. Des que hi vaig anar fa unes quantes setmanes sempre el tinc a la llista per tornar-hi. A més, a l'inici de la primavera, fer la carretera d'Olot a Ripoll passant per Vallfogona, és tot un plaer. 

Vaig descobrir l'existència d'aquest salt a partir de les fotografies que pots fer que et mostri el Google Earth. És un treball molt minuciós però que dóna els seus fruits encara que, a vegades, també alguna decepció. 

D'aquest salt no en vaig trobar cap més referència, a Internet. Aquests llocs solen estar indicats a la pàgina web de la població, en algún bloc de caminades, per algú que hi ha anat i ha deixat rastre al wikiloc, etc. Però per aquest, res de res, només la foto de Panoramio de "En Jordi".


He deixat el cotxe a l'hostal de la Serra, una mica abans de Llaés. A peu, només he hagut de seguir la pista que baixa fins a la casa de Montsull. A partir d'aquí hi ha un parell d'encreuaments em podien confondre, però avui he tigut sort i els he encertat a la primera. 

Una vegada fet, és fàcil. Al primer encreuament, cal deixar la pista seguida fins ara i agafar la que surt a la nostra esquerra. Pel segon, la pista que s'ha d'agafar surt a la dreta de la principal. Al cap de poc ja creauareu la riera i el salt el trobareu a sota mateix.

Encara que avui no baixava massa aigua, és un salt que es pot visitar i, si la calor apreta, remullar-nos fins a la cintura a la gorga. 


Però tota la riera és maca. Aigua transparent sobre un llit de lloses. La fotografia de sobre aquestes línies us ho pot corroborar.

He baixat una mica avall, i encara ho hagués fer més, si no hagués estat que després tocava tornar a pujar. Sempre he preferit les excursions que primer puges per baixar a la tornada. Però avui han estat 40 minuts d'anada per fer uns 3,5 Km baixant uns 200 metres de desnivell, que després he hagut de tornar a pujar. 

A veure quina serà la propera sorpresa que em donarà aquesta riera? Ja tinc ganes de descobrir-la !

----------------------------
L'Eudald prat, del grup de Catalonia Pics del Facebook, ha indagat quin era el nom de la gorga. Per tant, l'entrada original que posava Montsull (la cassa més propera) l'he canviat a "gorga de la vídua", nom que m'ha indicat.
----------------------------

23 comentaris:

  1. Precioses fotos!!! Tu sempre investigant racons d'aigua. Un petonàs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anna, ja veus que la descoberta és el que més m'agrada. :)

      Elimina
  2. Unes fotos precioses i l'indret increible. Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Molt bona trovalla el lloc pinta de lo mes be per aquesta zona i te que haber un munt de salts amagats molt bo el reportage be com sem,pre una abraçada !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto, ja veus que sí. I encara que no n'hi hagi, la riera és maca per fer-hi una passejada.

      Elimina
  4. Hola Ramon, una felicitació per la troballa, axó del Google a vegades funciona si ho senyalen be pro si no t'hi pots tornar boig, jo també ho faig servir, bones fotos, amb la que cau avui pot ser que podem fer algun d'aquells que mai ragen. Una abraçada i salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep. És veritat, amb la pluja d'avui serà qüestió d'aprofitar-la i fer una visita a llocs on normalment estan secs.

      Elimina
  5. Hola Ramon,
    la veritat és que no conec aquest salt en concret, però per les indicacions que proporciones, diria que he estat en aquesta riera.
    De ser-ho , força més avall, hi ha un parell de gorgs xulos.
    En buscaré les imatges , però diria que sempre hi he estat només amb mòbil i no deuen ser massa brillants... però farien el fet.

    Eudald Prat (Catalonia Pics)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Eudald, gràcies per la informació. Vaig començar a passejar avall amb l'esperança de trobar-ne algun altre. Però vaig fer un passeig curt ja que després havia de tornar a pujar. Seà qüestió de tornar-hi i investigar-ho. I si em dius que n'hi ha, encara millor !!

      Gràcies

      Elimina
    2. Bones Ramon, no estic segur que sigui la mateixa riera, però pel baixant de la montanya per on transcórrer... crec que hauria de ser el mateixa.
      Els gorgs són pràcticament a l'inici de la pujada de Llaés, no són a dalt. Te'n puc fer arribar un parell d'imatges si et sembla.
      Pel facebook per exemple?

      Elimina
    3. Hola de nou!
      He estat mirant les indicacions que has proporcionat i acompanyat del Google Maps veig que parlem de torrents diferents, un queda per un costat de la carreterera que puja a Llaés i l'altra per l'altra.
      En aquella zona hi ha una gran quantitat de petits torrents això si , tots van confluint cap a la Riera principal, la de Vallfogona.
      Els petits salts i gorgs que jo anomenava, desconeixia el nom del torrent, però segons el Maps, seria el Torrent de la Cau , el qual acabava desembocant també a la Riera de Vallfogona.

      Elimina
    4. Bones!! He mirat al mapa i per avall li falta poc per arribar a la riera de Vallfogona. Per amunt, és un bon tros fins a la riera de Milany (especialment dotada de salts). Estaré molt agraït si me les passes (ramon@annaroca.com). Tot i així, crec que hi aniré unes quantes vegades més. Per cert, per la teva pàgina, ja et passaré alguna foto diferent d'aquest meravellós racó. Gràcies!

      Elimina
    5. Ara he vist el teu segon missatge. Ho investigaré. Merci!!

      Elimina
  6. Hola de nou Ramon,
    Ahir vaig baixar a la riera de Llaés, no vaig trobar el salt en concret, suposo perquè vaig considerar com a trecall un petit encreuament, que tu probablement ja el vas fer de dret, i jo vaig pensar que era quan tocava anar a l' esquerre, però bé, amb la teva foto ens han sabut dir el nom del gorg.S'anomena el gorg de la viuda.
    Quan tingui un moment repetiré, ahir vaig fer el salt del Mir i tornant per Llaés vaig intentar trobar aquest, però masses coses pels que ens entretenim tan amb la càmera.
    Bé, ja en tenim el nom.
    Quan el visiti ho penjaré al Catalonia Pics.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Eudald, Això de saber el nom de la gorga és una molt bona notícia. Ara mateix canvio el títol de l'entrada. Pel que fa a arribar-hi, llàstima. Si hi torno, ho miraré amb més detall i corregiré. I si tu hi vas abans, ja m'ho faràs saber. Espero la teva foto a Catalonia pics.
      Moltes gràcies !!

      Elimina
    2. Gràcies a tu Ramon, pel treball tan minuciós del teu blog!

      Elimina
  7. Hola! Tens algun track per situar-nos millor?
    moltes gràcies!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Becki, no porto GPS. Però és fàcil arribar-hi. Et recomano seguir les indicacions que dono tot i que, prèviament, és de molta ajuda consultar algun mapa, ja sigui l'alpina o la web de l'institut cartogràfic.

      Elimina
  8. Moltes mercès! Ja et diré si l'hem trobat :)

    ResponElimina

Llista de blocs