2 d’ag. 2016


Segon Dissabte que barrejo Anglès i sortida a gorgues. Aquesta vegada, a Les Planes. Primer al Molí dels Murris de Cogolls, després a la del Duran de Sant Feliu i per acabar, ja des del pont, a la de Can Poeti, a Les Planes.

Aquesta és una gorga que sempre m'ha agradat. I més ara que, aprofitant que passa just pel nucli urbà, l'Ajuntament de Les Planes l'ha convertit en una espècie de parc urbà. Des de dalt, l'alçada del pont és de vertígen. Des de baix, amb la paret de basalt al davant i l'ombra dels arbres, t'obliques de les escales que has seguit per baixar-hi.

No és una àrea de pícnic. Des del pavelló, passat el bar la Caseta i en direcció a Amer (o si voleu, a la gorga de sant Margarida) en tenen una de molt ben preparda i agradable. Aquestes escales només porten al riu i estant fetes amb la intenció de trobar un lloc fresc al costat de l'aigua.

És que aquest poble concentra la major part de grans gorgues del Brugent. Fins i tot, la del Duran (o pedrera d'en Biel com la coneixen ells), tot i ser terme de Sant Feliu, és més fàcil arribar-hi des de Les Planes.



6 comentaris:

  1. Ostra Ramon la de can Poeti quina maravella mai se me havia pasat per el cap ferla des de dalt el pont ets tot un simbol i be el meu mestre de veritat de tu me surt el tema de la fotografia a les gorgues en coneixia alguna be quatre de contades ara puc dir que conec a la majoria el teu llibre una pasada apa per la segona edicio te dec molt Ramon una abraçada !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cinto, l'agraïment és mutu, i el reconeixement també. Veig que el llibre t'ha agradat pel que em sento molt satisfet. Gràcies!

      Elimina
  2. Hola Ramon, bon reportatge i passejada, per aquests indrets teniu moltes coses maques. El gorg pot ser que es veu millor desde dalt que no pas baixant-hi, ara esta preciós, aquest no el tinc fotografiat, tu sempre anant buscant angles nous. Una abraçada i salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Holsa Josep, saps que la millor fotografia que tinc d'aquesta gorga és des de baix, feta cap al 2008? Cap de les vegades que hi he tornat, n'ho pogut fer cap de decent. I Dissabte, com que no vàrem baixar, em va donar l'oportunitat d'aquest nou punt de cista.

      Elimina
  3. Per cert Ramon he tingut que anar a la entrada que tinc del gorg d'en Duran i rectificar, m'has fet adonar que pertany a Sant Feliu, també ho he mirat al planell de l'institut cartogràfic de Catalunya i es tal com tu dius, sempre aprenem alguna cosa... gracies Ramon. Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És així, però com que és més proper a Les Planes i més fàcil d'accedir-hi, és fàcil associar-la al seu terme municipal.

      Elimina

Llista de blocs