9 de juny 2018


Permeteu-me que faci l'entrada a partir de les fotografies del meu germà Joan. Li dec. La primera travessa que faig fer va ser amb ell, de Puigcerdà a Andorra, quan devia tenir uns 16 anys. També la segona d'Andorra a la Pica d'Estats. Amb ell vàrem completar de Cap de Creus a Eina ... i així aniria enumerant un piló de sortides que consistien a pujar muntanyes i travessar valls.

Però des de que la meva dèria és acostar-me al torrents, s'han acabat les grans rutes. Tot i així, de tant en tant, compartim matins junts gaudint del paisatge i de la fotografia.

Aquesta excursió a Milany és la de la setmana passada però amb les seves fotografies.

---------------------------------
Vàrem començar l'excursió, com no podia ser d'una altra manera, prop del molí de Tavèrnoles. Allà mateix ja vaig indicar a en Joan que hi havia un salt enorme (el de la pedra alta) que, amb les pluges caigudes, el podríem veure juntament amb el del Torrent de Massats. Tot un espectacle que vàrem deixar pel final de l'excursió.


Comencem a pujar per la pista al costat del torrent de Milany en en aturem al Salt del Teixidor. Increïble l'aigua que portava. Posant-se una mica més enrere que jo va aconseguir esquivar les gotes d'aigua.


Posteriorment, vàrem tirar enrere i vàrem travessar el torrent per dirigir-nos a la bauma del Teixidor. Ens hi passàrem una bona estona. Increïble tant per les seves dimensions com per les edificacions que hi ha. A més, i aquí rau el títol de l'entrada, l'aigua que saltava pel davant. De fet, tota la pedra era una cortina d'aigua que havies de travessar depressa si no volies quedar xop.


Animats per la grandiositat de la bauma, vàrem iniciar el camí per anar a veure les altres dues: la baumassa i la de Fleus. Però desgraciadament no en vàrem veure cap. La primera per haver-nos saltat el trencant. La segona, per trobar-nos ja sota una pluja fina però insistent.


La pista ens va portar a tornar a travessar el torrent on vàrem baixar un moment a fer una fotografia d'un salt, que semblava espectacular. Tot i així, vist des de baix, no ens va acabat de convèncer. Vàrem continuar fins arribar a la casa de Massats on ens refugiàrem d'una pluja més intensa. Quan va parat, un tros més de pista i muntanya avall seguint un torrent petit al costat del de Massats.


Ja de tornada al punt de partida, ens vàrem arribar al salt de Pedra alta i al de Massats. va valer la pena. És la segona vegada que els podia veure tots dos baixant amb molta aigua, amb una visió completament diferent de la primera vegada que hi vaig anar. 

Una sortida molt completa combinant bauma i aigua. A veure si la propera vegada podem dir baumes i aigua.

1 comentaris:

  1. Bones Ramon!
    Sense cap dutbe, a nivell fotogràfic, la primera imatge és magnífica.

    ResponElimina

Llista de blocs