25 de set. 2011


Sabia que hi havia un camí que portava des de la Vall d'en Bas fins a Falgars remuntant el rec del Puig, trobant un parell de gorgues, però fins avui no l'havia trobat. Aquest torrent és el salt d'aigua que es veu des de Coll de Bas quan ha plogut força, i que fa que aquesta vall sembli un decorat d'una pel.lícula d'ésser fantàstics.

El comentari d'en Miquel a la primera entrada (Rec del Puig) em va recordar que hi havia de tornar, i cal dir-ho, ha estat de molta utilitat. Encara que, com no he arribat fins a dalt, no sé si he passat per totes les gorgues possibles. Però per això ja hi haurà un altre dia per a intentar-ho.

(*)

La primera foto correspon al punt més amunt que he arribat. A partir d'aquí, el camí es desviava massa del torrent i he suposat, no sé si acertadament, que portava a un punt del camí ral i que ja no hi havia cap més gorga.

La troballa de les gorgues val molt la pena. Sembla estrany que en aquest indret, la cinglera vagi fent escalons a on es pot gaudir d'aigua tranquila en forma de gorgues. I més estrany és veure que tenen la forma d'olla, és a dir, de gorga amb una part molt més profunda que la resta (a la primera foto es veu molt bé).


(*) Fa poc, fent la volta circular Els Hostalets-Falgars-Camí Ral-Els Hostalets, vaig voler ensenyar al meu comany de bici aquests salts d'aigua, i ens vàrem dirigir cap a aquesta casa. Però la pista estava barrada i indicava clarament que si es volia anar al rec calia tornar al camí ral o bé passar per la llera del riu.




8 comentaris:

  1. Gràcies al teu bloc conec molts racons de la Garrotxa que desconexia.
    Totes aquestes gorgues són fantàstiques igual que les teves fotografies.

    Fins aviat

    ResponElimina
  2. Ramón, wuapes, wuapes, les fotos, l'indret és de película. Veig que l'amic Jordi està entusiasmat amb el teu blog, no n'hi ha per menys.
    Petonàs de sucre.

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats! Amb les teves fotos em dones més motius per estimar més encara aquesta terra "de mala petja". Moltes gràcies!

    ResponElimina
  4. Mai m'hagués imaginat que algú tingués en compte cap comentari que jo hagués fet a la web! Enhorabona per les fotos i pel blog!
    Ara em toca a mi visitar les altres gorgues que ens presentes...
    I si em permets suggerir un aparell de llocs per allà la vora (no pas gorgues) on pots fer fotos impressionants són:
    1) Escletxes de la Freixeneda o de l'Euga o Clapisses, accessibles des de Collfred.
    2) Balmes d'En Caxurma o Baumes d'En Caixurma, des de Castellfollit de la Roca.

    ResponElimina
  5. Miquel, ja veus que les webs poden tenir resposta i que la teva explicació em va ser de molta utilitat.

    Un veí em va parlar de les escletxes de la Freixeneda. Les tinc a la llista per anar-hi.

    Les baumes d'en Caixurma les vaig descobrir amb una sortida en bici i vaig tornar a tirar fotos. Si vas a http://flic.kr/p/714dFu en podràs veure un parell.

    Un altre de recomanable, amb el mateix estil, és la mina dels bandolers del camí ral. I per suposat, les roques encantades. Situade prop de coll de condreu a la muntanya de la Salut/El Far.

    ResponElimina
  6. Si segueixes el camí que vas deixar arribes al Gorg Negre amb un gorg previ sobre el Salt de l'Olla Gran també força interessant. I seguint encara més trobaràs 2 cascades de l'estil del Salt de l'Olla Gran força més amunt ja amb una zona de gorgs molt maca entremig.
    Entre els gorgs del teu primer post i els gorgs d'aquest segon post hi ha el Salt de l'Olla petita o de la Capa molt interessant per a fotografiar-lo. Jo n'he fet algunes fotos AQUI. Tu segur que en pots treure molt de suc. Endavant amb el teu instructiu blog!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, si. Aquest torrent l,he fet de baix a dalt. El recorregut de tot el torrent és una meravella. El que sempre m,ha passat és que he gastat les bateries i el temps a les primers gorgues i mai he fet el recorregut total. a veure si el faig aquest estiu o tardor. val la pena. gràcies.

      Elimina

Llista de blocs