14 de juny 2014



Ampliant la collita a partir de les comarques veïnes.

L'interès de certa gent per recuperar camins i entorns quasi oblidats em va fer anar a Osor, al cor de les Guilleries. Des d'Amer no queda massa lluny. Així que, amb en Francisco, ens hi vàrem arribar al sortir de la feina.


Amb ell havíem compartit un curs de fotografia temps enrere i tenia ganes d'ensenyar-me el que, junt amb altres veïns del poble, havien anat recuperant. Amb en Carlos, un altre dels esforçats, vàrem fer part del recorregut que anomenen la ruta de les gorgues i que volien que fotografiés.


Fer aquesta ruta circular a ritme de passejada es tarda 1 hora. Però ja se sap que amb un bon motiu davant de la càmera, ens tornem lents, invertint el triple de l'esperat.
Les fotografies corresponen a l'entorn espectacular del gorg de l'olla, la segona gorga que vàrem visitar (de la primera no en vaig treure cap record. Caldrà tornar-hi). L'aigua baixa per una canal molt pronunciada i es diposita a una primera gorga,  ja molt per sota de la nostra alçada i impossible d'arribar-hi. Seguidament, el salt d'aigua de la fotografia inferior la porta a una segona gorga. I encara una tercera gorga queda més avall, però ja fora de l'abast de qualsevol aprenent d'escalador.

L'entorn és digne de ser visitat i caldrà trobar una forma de remuntar la riera per poder-nos situar a la base d'aquestes 3 gorgues i obtenir imatges completament diferents.


Després d'aquesta visita vàrem remuntar una mica més la riera per una pista paral.lela fins arribar la gorga de l'esquei blau. A diferència de la de l'olla, la riera baixa plana i tranquila, i el verd de les Guilleries es fa notar a tot el seu voltant.


-------------------------------------------------------
Perdoneu que no us indiqui com arribar-hi. Però quan un altre fa de guia, és més difícil retenir els llocs pels quals has anat passant per a després confeccionar l'esquema de cóm arribar-hi. Si ho fes, potser us portaria més maldecaps que ajuda.
-------------------------------------------------------





12 comentaris:

  1. Respostes
    1. Joan, aquí sí que podries fer un bon saltiró per treure'n un retratu.

      Elimina
  2. Molt bones fotografies Ramón!! M'ha agrada molt el lloc.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi, aquests llocs desconeguts porten sorpreses, que en aquest cas, són molt agradables.

      Elimina
  3. Ramonnn molt bones fotos un lloc que segurament pot donar molt i que no es gota vist gracies per la teva aportacio ¡¡¡ ara la pregunta punyetera es te que caminar molt ? ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto, el recorregut sense fotos es pot fer amb 1 hora. Però el lloc de la gorga requereix, no escalada, però sí una mica de grimpada. Si hi torno a anar, ja posaré com arribar-hi.

      Elimina
  4. Hola Ramon, un indret força espectacular i les fotos boníssimes com sempre, de ben segur que al final donaràs amb l'accés als gorgs per a baix. Una abraçada i endavant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep, de tossut ja ho sóc. Ara només falta trobar el camí. Merci per les visites.

      Elimina
  5. Gracias Ramon por las fotos y la compañia!!! Creo que nos quedan aun un par de visitas!!! A ver si seguimos abriendo el camino y hacemos de este proyecto de ruta, una realidad!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Francisco, amb les ganes que en teniu i la llista de racons a descobrir que m'heu passat per correu, crec que en podrem fer un blog sencer. Potser m'hauré d'instal.lar una temporada a Osor :)

      Elimina
  6. Enhorabona per el post Ramon,
    Cada vegada tinc més clar que m´he d´escapara uns díes sense pressa, i portar-me fotografiades unes quantes del teu blog!!
    Salutacions.
    La primera i la segona són les meves favorites!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies. Si vens, segur que t'emportaràs un gran record. En quan a les fotos, que també són es que m'agraden mes, haig de dir que varen ser les darreres de la gorga que vaig tirar, i que van ser suggerides pels meus companys de caminada.

      Elimina

Llista de blocs