5 de juny 2018


No és ni un salt, pròpiament dit, ni una gorga. Però és que ahir, amb el meu germà Joan, vàrem fer una excursió mitxa pels voltants de Llaés. Però, tal com podeu veure a la imatge, la gran quantitat d'aigua que baixa per les muntanyes fa que qualsevol petit torrent en porti. I el que baixa per sobre d'aquesta bauma no n'és una excepció.


Vàrem començar l'excursió, com no podia ser d'una altra manera, prop del molí de Tavèrnoles. Allà mateix ja vaig indicar a en Joan que hi havia un salt enorme (el de la pedra alta) que, amb les pluges caigudes, el podríem veure juntament amb el del Torrent de Massats. Tot un espectacle que vàrem deixar pel final de l'excursió.


Comencem a pujar per la pista al costat del torrent de Milany en en aturem al Salt del Teixidor. Increïble l'aigua que portava. Tot i la dificultat de treure'n alguna foto decent per les gotes que arribàven a l'objectiu, em vaig arriscar i al final he escollit aquesta. Malgrat les gotes a la fotografia, crec que transmet la sensació viscuda davant de tanta aigua.


Posteriorment, vàrem tirar enrere i vàrem travessar el torrent per dirigir-nos a la bauma del Teixidor. Ens hi passàrem una bona estona. Increïble tant per les seves dimensions com per les edificacions que hi ha. A més, i aquí rau el títol de l'entrada, l'aigua que saltava pel davant. De fet, tota la pedra era una cortina d'aigua que havies de travessar depressa si no volies quedar xop.

Animats per la grandiositat de la bauma, vàrem iniciar el camí per anar a veure les altres dues: la baumassa i la de Fleus. Però desgraciadament no en vàrem veure cap. La primera per haver-nos saltat el trencant. La segona, per trobar-nos ja sota una pluja fina però insistent.


La pista ens va portar a tornar a travessar el torrent on vàrem baixar un moment a fer una fotografia d'un salt, que semblava espectacular. Tot i així, vist des de baix, no ens va acabat de convèncer. Vàrem continuar fins arribar a la casa de Massats on ens refugiàrem d'una pluja més intensa. Quan va parat, un tros més de pista i muntanya avall seguint un torrent petit al costat del de Massats.


Ja de tornada al punt de partida, ens vàrem arribar al salt de Pedra alta i al de Massats. va valer la pena. És la segona vegada que els podia veure tots dos baixant amb molta aigua, amb una visió completament diferent de la primera vegada que hi vaig anar. 

Una sortida molt completa combinant bauma i aigua. A veure si la propera vegada podem dir baumes i aigua.

2 comentaris:

  1. Quin espectacle i quines fotos tan macas,aquets últims no el conec,amb sembla que ja se on anar el cap de setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ma Àngels. Segur que en gaudiràs i hi tornaràs més d'una vegada.

      Elimina

Llista de blocs